Foto: Boosterprik

MORTSEL – De Vlaamse regering heeft vorige week beslist om alle jongeren tussen 12 en 17 jaar de kans te geven een boosterprik te gaan halen.

Het vaccinatiecentrum ZORA in Lint staat paraat, maar vraagt wel dat iedereen op voorhand een afspraak maakt.

 

Burgemeester Erik Broeckx: “In tegenstelling tot eerdere berichten in de media, werkt ons vaccinatiecentrum niet met ‘vrije inloop’. We voorzien wel een heel aantal momenten na de schooluren, zodat de jongeren uit onze eerstelijnszone zelf het beste moment kunnen uitkiezen voor hun boostervaccinatie. Ons callcenter zal de volgende dagen extra bemand zijn om alle afspraken vlot te kunnen noteren.”

 

De vaccinatie is niet verplicht. Jongeren die zich willen laten vaccineren, nemen hun ID en het ingevulde en door minstens één ouder ondertekende ‘informed consent’ formulier mee naar hun afspraak. Dit is de geïnformeerde toestemming voor een boostervaccin aan een jongere van 12 tot 17 jaar. Het formulier staat op: https://www.laatjevaccineren.be/booster-12-17-jaar.

 

Praktisch

– Geen vrije inloop in het VC in Lint; (ouders van) jongeren maken zelf een afspraak.

– Bel hiervoor naar 03 361 74 00. Het callcenter is alle werkdagen open tussen 09.00 en 17.00 uur.

– Op volgende dagen wordt al zeker geprikt:

  • WO 9/2: 13.00 – 17.00 uur
  • DO 10/2: 17.00 – 21.00 uur
  • ZO 13/2: 17.00 – 21.00 uur
  • DI 15/2: 17.00 – 21.00 uur
  • WO 16/2: 13.00 – 17.00 uur
  • DO 17/2: 17.00 – 21.00 uur
  • ZO 20/2: 09.00 – 21.00 uur

– Jongeren moeten hun ID en het door minstens één ouder ondertekende ‘informed consent’ formulier meenemen bij hun vaccinatie. Anders kunnen ze niet geprikt worden.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten