Foto: De leerlingen die naar Italië gaan

ANTWERPEN – Leerlingen hotel, bakkerij en toerisme verleggen hun grenzen tijdens AEHT in Senigallia.


PIVA moedigt leerlingen aan om hun grenzen te verleggen, letterlijk en figuurlijk. Niet minder dan 7 leerlingen van PIVA gaan de uitdaging aan in Senigallia in Italië waar ze zullen deelnemen aan de 35ste editie van AEHT, de internationale wedstrijd voor hotel- en toerismescholen. Van 17 tot 22 oktober kunnen de leerlingen hun passie voor bakkerij, horeca en toerisme delen en meten met andere internationale studenten uit meer dan 40 landen.


Vier van de zeven leerlingen namen vorig schooljaar in april ook deel aan AEHT Cornet Trophy, de nationale AEHT-wedstrijd in Hasselt. Later dit schooljaar, op 2 en 3 maart 2023, is PIVA de gastschool voor de 11de editie van de nationale culinaire wedstrijd. Voor AEHT Italië stelt PIVA zich dit jaar kandidaat in 3 bijkomende competities: Decathlon, Cocktail en Front-Office.

Na een interne wedstrijd waarbij niet enkel praktijk maar ook sociale vaardigheden en kennis van Engels doorslaggevend waren, selecteerde de school 7 kandidaten. Zij nemen deel aan 7 van de 11 competities in Senigallia. PIVA zet al jaren in op kwalitatieve internationaliseringsprojecten en ontving om die reden een accreditatie van Erasmus. Dankzij die erkenning worden de kosten voor de deelname volledig gedekt door Erasmus+, het EU-programma voor onderwijs, opleiding jeugd en sport in Europa.

Voor het eerst 7 deelnemers

  • Benjamin Bergs (6 Horeca) uit Antwerpen neemt deel aan de competitie Culinary Art. Hij behaalde in april zilver op AEHT Cornet Trophy in Hasselt.
  • Robin Storms (6 Restaurant en Keuken) uit Brasschaat zal zich in de Decathlon-competitie moeten bewijzen in 10 onderdelen waaronder het maken van pastadeeg.
  • Yasmin Barrientos Rojas (6 Horeca) uit Nieuwkerken-Waas zal zich na een bronzen medaille in Hasselt opnieuw bewijzen in de discipline Restaurant Service.
  • Senne Rooms (7 Restaurantbedrijf en Drankenkennis) uit Haasdonk dingt mee naar de hoofdprijs in de Cocktail-competitie.
  • Morena Goossens (6 Bakkerijtechnieken) uit Burcht behaalde goud in de Pastry wedstrijd op AEHT Cornet Trophy in Hasselt en hoopt dit ook internationaal waar te maken.
  • Jonathan Van hunskerken (6 Toerisme) uit Melsele zal Senigallia promoten in Tourist Destination zoals hij ook Hasselt mooi in de kijker zette op de  AEHT Cornet Trophy  (goed voor brons).
  • Nora Bersoul (6 Toerisme) uit Antwerpen zal haar gastvrijheid demonstreren in de categorie Front Office.

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Onderwijs, wenst de leerlingen alvast veel succes: “Het verheugt me enorm dat er dit jaar wel 7 leerlingen zullen kunnen deelnemen aan de internationale AEHT-wedstrijd. Het geeft hen de kans om hun inzet, discipline en de fierheid op hun verworven vaardigheden en vakkennis te tonen. Het provinciaal onderwijs gelooft sterk in het uitdragen van deze attitudes en deze jonge deelnemers zijn voor ons dan ook de gedroomde ambassadeurs. Ik wens hen een unieke ervaring toe.”

 

Ook algemeen directeur Toon Veelaert kijkt uit naar de wedstrijd: “PIVA staat voor teamwerk en bevlogenheid. Twee belangrijke onderdelen in deze competitie. Ik heb er dus vertrouwen in!

Persbericht: PIVA
Foto: copyright Piva

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.