Lezing: “Leven, dood en oorlog aan de Groeningenlei in Kontich”

De bodem van de Zuidrand bezit onschatbaar veel archeologische vondsten. Van de Steentijd, Metaaltijden tot de Romeinen en Vroege Middeleeuwen.

Tijdens de jaarlijkse Archeologiedagen dompelen we ons onder in het rijke archeologische verleden en laten we de verhalen tot ons spreken. Streekvereniging Zuidrand en de archeologen van All Archeo slaan de handen in elkaar om de resultaten te tonen van de opgravingen aan de Groeningenlei te Kontich.

De archeologen van All-Archeo lichten al een tipje van de sluier op: “Van 2014 tot 2017 voerden we onderzoek uit aan de Groeningenlei. Wat we vonden was een uiterst interessante verzameling van sporen en vondsten die ons een blik gunnen op het leven langs de Groeningenlei tijdens de IJzertijd en de Romeinse periode. De vondsten werpen licht op een stukje streekgeschiedenis en tonen hoe de mensen hier woonden, leefden en werkten. Op de lezing nemen we je graag mee in de tijd en ontdekken we samen het verhaal over leven, dood en oorlog.

De lezing door de archeologen van All Archeo vindt plaats op zondag 22 mei om 14.00 te Kontich, zaal Sint-Jan in de Brouwerij, Sint-Jansplein 8. De lezing is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via .

Na de lezing kan je gratis het museum voor Heem- en Oudheidkunde bezoeken.

IOED Zuidrand

IOED (Intergemeentelijke Onroerend ErfgoedDienst) Zuidrand is een samenwerkingsverband voor onroerend erfgoed tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de Vlaamse overheid. IOED Zuidrand ondersteunt de gemeenten in hun onroerend erfgoedbeleid, en is het aanspreekpunt voor professionals en particulieren met vragen over het erfgoed van onze regio.

IOED Zuidrand is een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand.

Meer Zuidrand nieuws?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn, of schrijf je in op onze nieuwsbrief via www.dezuidrand.be/nieuwsbrief.

Persbericht: De Zuidrand Streekvereniging

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.