Foto: Atelier7 © Evenbeeld

Een blik achter de schermen van het creatief proces

Atelier in Beeld is het nieuwe jaarlijkse open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in Vlaanderen en Brussel,

ondersteund door Kunstwerkt. Op 13, 14 en 15 mei 2022 zetten beeldend kunstenaars de deuren van hun atelier open.

De focus ligt op ateliers waar niet alleen het werk maar ook het werkproces getoond kan worden en waar men de kunstenaar kan ontmoeten. De toegang is volledig gratis en reserveren is niet nodig.

Fotografen, schilders, keramisten, illustratoren, beeldhouwers, textielkunstenaars,… uit de Zuidrand openen hun deuren tijdens Atelier in Beeld. Je ontmoet ze in hun eigen atelier of samen in een kunstenaarscollectief of een gedeeld atelier. Met meer dan 40 kunstenaars uit onze Zuidrand-gemeenten is het zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Op de website van Atelier in Beeld vind je een kaart met een overzicht van alle deelnemers.

 

Cultuurregio Zuidrand brengt lokaal talent in kaart

“Atelier in Beeld, maar ook de activiteiten tijdens Lokale Helden, laat zien dat er veel talent in onze regio aanwezig is”, zegt voorzitter van Streekvereniging Zuidrand Bart Seldeslachts. “Met de Cultuurregio Zuidrand willen we vanaf dit najaar dit talent beter in kaart brengen. Dat zullen we onder andere doen met een nieuwe website waar lokaal talent zich kan registreren. Zo kunnen zij zichzelf in de kijker zetten en vergroten we de kans om zich te tonen in eigen streek. Lokale organisatoren kunnen dit platform dan weer gebruiken om gemakkelijk lokaal talent te vinden voor hun event, buurtfeest of podium.”

De website is nog in volle ontwikkeling en wordt vanaf september gelanceerd. Niet alleen lokaal talent kan zich registreren, ook wie bijvoorbeeld workshops aanbiedt kan hier terecht. Gebruikers zullen met elkaar in gesprek kunnen gaan, en ook alle activiteiten en evenementen waar lokaal talent wordt geprogrammeerd vindt je in één oogopslag terug.

 

Cultuurregio Zuidrand

Cultuurregio Zuidrand is een samenwerkingsverband voor cultuur tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de Vlaamse overheid. Cultuurregio Zuidrand werkt aan de bovenlokale cultuurwerking. Ze brengt culturele partners bij elkaar, versterkt en verbreed het regionaal cultuuraanbod en vergroot de cultuurparticipatie.

Cultuurregio Zuidrand is een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand.

Meer Zuidrand nieuws?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn, of schrijf je in op onze nieuwsbrief via www.dezuidrand.be/nieuwsbrief.

Persbericht: De Zuidrand streekvereniging

Foto: KunstnArt © Evenbeeld

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten