Foto: ©N-VA Edegem

EDEGEM – Tijdens een ledenvergadering op maandag 14 maart 2022 hield de Edegemse N-VA-afdeling verkiezingen voor een nieuw bestuur.

Het afdelingsbestuur is niet alleen verantwoordelijk voor de partijwerking van N-VA in Edegem, maar ook voor het uittekenen van de politieke lijn op gemeentelijk vlak. Tijdens de bestuursverkiezing kiezen de stemgerechtigde leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een onbeperkt aantal vrijwilligers als bestuursleden.

 

De verkiezingen staan in het teken van continuïteit en verjonging. De continuïteit wordt verzekerd door aftredend voorzitter Hugo Van Bueren, die voor een derde mandaat werd herbevestigd als voorzitter. Hugo Van Bueren ging naar de bestuursverkiezingen met Jimi Claeys als jonge kandidaat-ondervoorzitter, voorzitter van Jong N-VA in Edegem en uittredend bestuurslid. Jimi Claeys werd met ruime meerderheid verkozen als ondervoorzitter. “Jimi zal de noodzakelijke verjonging van N-VA in Edegem mee vorm geven”, zegt voorzitter Hugo Van Bueren met enthousiasme. “Als overtuigde N-VA-er werkt hij als persoonlijk medewerker van federaal parlementslid en schepen in de stad Sint-Niklaas Peter Buysrogge. Hij heeft Jong N-VA een echte boost gegeven in Edegem. Hij is een doener, communiceert vlot, maar denkt ook na over politiek en wil graag de noden en ideeën van de nieuwe generaties aan bod brengen in de N-VA en in de gemeente.”

 

Jeugd heeft de toekomst

In een derde stemming werden 18 bestuursleden verkozen. Over de verdeling van de functies wordt beslist op de installatievergadering van het nieuwe bestuur. Samen met Jimi Claeys werden nog vier kandidaten van Jong N-VA verkozen in het bestuur: uittredend bestuurslid Julien De Wit en drie nieuwe bestuursleden Oscar De Clercq, Celine Ramaekers en Jules Weyts. Samen met raadsleden Cedric Guisson en Axel Guldentops telt het bestuur alvast zeven leden onder de 30-jaar.

 

Het nieuwe afdelingsbestuur zal ook de verkiezingen in 2024 voorbereiden. De lokale verkiezingen zullen voor de eerste maal verlopen zonder stemplicht. “Het zal dus een dubbele uitdaging worden in 2024”, vervolgt Hugo Van Bueren. “Het zal erop aankomen om de kiezers te overtuigen opnieuw voor N-VA-ideeën en kandidaten te kiezen. Eerst en vooral zullen we de kiezers moeten overtuigen om te komen stemmen. Samen met burgemeester Koen Metsu, het schepencollege en onze fracties in de gemeenteraad en het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst gaat deze enthousiaste en verjongde ploeg aan de slag!”, besluiten voorzitter Hugo Van Bueren en ondervoorzitter Jimi Claeys.

Persbericht: N-VA Edegem

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten