Foto: Cultuurbrochure (copyright Gemeente Boechout)

Ticketverkoop start op maandag 16 januari

In Boechout valt de nieuwe cultuurbrochure voor het voorjaar deze week bij iedereen in de bus. De programmatie ziet er opnieuw veelbelovend uit met gasten zoals Ronny Mosuse, School is Cool, Jean Blaute en Henk Rijckaert. De ticketverkoop start op maandag 16 januari om 18 uur.

“Het culturele aanbod voor het voorjaar 2023 belooft ons momenten van ontspanning, gezelligheid, schoonheid en verbondenheid”, zegt burgemeester Koen T’Sijen, bevoegd voor cultuur. “We brengen opnieuw een divers en sterk programma met theater, muziek, comedy, tentoonstellingen, lezingen en films”, klinkt het.

Zowel bekend als onbekend talent passeert de revue. Niemand minder dan Ronny Mosuse treedt op met zijn Solotour 23-24. Nog zo’n topper is School is Cool die hun nieuwe album Things that don’t go right tot leven wekken. Tijs Vanneste & De Pelikanen, Jean Blaute en Henk Rijckaert zijn ook van de partij. Voor lokaal talent kijken we naar Open op Zondag, het muzikale project van Jelle Vinck en Tom Tritsmans. Een gedeelde liefde voor funk, soul en seventies pop bracht deze twee samen.

Theater en klassieke muziek

Ook wie geniet van theater, blijft niet op z’n honger zitten. Johan Petit en Herwig Ilegems van MartHA!tentatief komen langs met hun voorstelling Hoe te leven?, waarin ze een handleiding voor het leven brengen. En met Vremds Koppel brengen rasacteurs Katrien De Becker en Johan De Paepe herkenbare, hilarische situaties.

Daarnaast brengt Boechout Klassiek heel wat moois. Niemand minder dan de bekende sopraan Emma Posman komt naar de Protestantse kerk: een toptalent dat al in operahuizen wereldwijd te zien was. En Boechoutenaar Floris De Rycker brengt met La Compagnia del Corpo Nero werk van Wilhelm Friedemann Bach.

Kindervoorstellingen

Voor de kleuters hebben Mich en Raf Walschaerts een nieuwe versie van Akke Akke Tuut gemaakt, een van hun eerste cabaretvoorstellingen. Thomas Van Caeneghem en Lander Severins brengen de voorstelling op het podium. Voor kinderen vanaf 10 jaar schreven Tom Schoonooghe en Brenda Froyen Pssst…, waarin ze het thema psychische problemen uit de taboesfeer halen. Een mooie voorstelling over alles wat we erover weten én wat we er net niet over weten.

Bestel je tickets online

Tickets kopen kan vanaf maandag 16 januari om 18 uur via www.boechout.be/vooruit. Daar vind je ook de digitale versie van de cultuurbrochure. Wie geen computer heeft, kan terecht bij de vrijetijdsdienst tijdens de openingsuren. Telefonisch kan je geen tickets aankopen.

Persbericht: Gemeente Boechout

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten