Foto: ©Yadi-media

MORTSEL – Boekstart wil ouders samen met hun baby of peuter laten genieten van boeken. Want wat je vroeg leert, leer je voor het leven.

Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. Daarom slaan de bibliotheek, Kind en Gezin en heel wat lokale partners de handen in elkaar.

Vanaf 10 januari 2022 ontvangt elke ouder in het consultatiebureau van Kind en Gezin of via de bibliotheek op twee momenten een boekenpakket en informatie over voorlezen.

Bij de consultatie op 6 maanden gaat het om een eerste pakket met een zacht voelboekje, de Boekstart-groeimeter en een infobrochure. Is het kindje 15 maanden oud, dan krijgen ouders een bon voor een peutertas. Deze tas kan afgehaald worden in de bibliotheek en bevat twee leuke kartonboekjes en een infobrochure. Bovendien is dat voor ouders ook het uitgelezen moment om het aanbod van de bib samen met hun kleintje te ontdekken.

Boekstart is een programma van Iedereen Leest en wordt gesubsidieerd door Literatuur Vlaanderen.

“We erkennen allemaal het belang van taal en correct taalgebruik op sociaal, economisch, relationeel … vlak in ons leven. Je kan dan ook niet snel genoeg starten met het stimuleren van de hersenen van kleine kinderen hieromtrent. Taalgevoeligheid begint immers heel erg vroeg. Taal is essentieel voor de ontwikkeling van het kind. Voorlezen en lezen is daar een uitstekend middel toe. Vandaar ook het belang van onze deelname aan Boekstart.”, aldus schepen Ilse Lacante.

Ook schepen Gitta Vanpeborgh is het initiatief genegen: “Voorlezen geeft goesting tot zelf lezen. Het maakt je kennis breder, je woordenschat rijker en maakt je als persoon ook sterker. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.