Vrolijk Pasen! Pasen betekent voor Broederlijk Delen ook het einde van onze jaarlijkse campagne.

 

Creativiteit, veerkracht en een ongebreideld enthousiasme typeerden onze campagne. Onze vrijwilligers en medewerkers lieten zich niet tegenhouden door de coronabeperkingen en gingen creatief en coronaproof aan de slag met allerhande alternatieven.

 

Voor de lancering van onze campagne trokken we onze stoute schoenen aan en organiseerden we afspanacties in verschillende Vlaamse steden en Brussel. De linten droegen de boodschap ‘voorbehouden voor de happy few’. Want ook dit jaar stond onze campagne in het teken van mondiale rechtvaardigheid en de nood aan systeemverandering. Al zestig jaar weten we dat in delen en hérverdelen de oplossing te vinden is voor de sociale en ecologische uitdagingen waar we voor staan.

 

Vrijwilligers organiseerden alternatieve Koffiestops en meeneemmaaltijden, stippelden wandel- en fietstochten uit, verkochten plantjes, enzovoort. Er werden bovendien heel wat uitdagingen aangegaan tijdens de actieweek van ‘Be The Challenge’. Medewerkers van Broederlijk Delen deelden verrukkelijke, lokale recepten uit onze partnerlanden. Anderen gingen 10 km ploggen of stapten 4292 km van Oostende tot in Gaza – figuurlijk, dan.

 

We deelden met Congo, Bolivia en Israël/Palestina. En het is dankzij jouw steun en inzet dat we onze strijd voor een duurzame wereld, zonder ongelijkheid, onverminderd kunnen voortzetten.

Een welgemeende DANKJEWEL!

Persbericht: Broederlijk Delen

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.