Vrolijk Pasen! Pasen betekent voor Broederlijk Delen ook het einde van onze jaarlijkse campagne.

 

Creativiteit, veerkracht en een ongebreideld enthousiasme typeerden onze campagne. Onze vrijwilligers en medewerkers lieten zich niet tegenhouden door de coronabeperkingen en gingen creatief en coronaproof aan de slag met allerhande alternatieven.

 

Voor de lancering van onze campagne trokken we onze stoute schoenen aan en organiseerden we afspanacties in verschillende Vlaamse steden en Brussel. De linten droegen de boodschap ‘voorbehouden voor de happy few’. Want ook dit jaar stond onze campagne in het teken van mondiale rechtvaardigheid en de nood aan systeemverandering. Al zestig jaar weten we dat in delen en hérverdelen de oplossing te vinden is voor de sociale en ecologische uitdagingen waar we voor staan.

Advertisements

 

Vrijwilligers organiseerden alternatieve Koffiestops en meeneemmaaltijden, stippelden wandel- en fietstochten uit, verkochten plantjes, enzovoort. Er werden bovendien heel wat uitdagingen aangegaan tijdens de actieweek van ‘Be The Challenge’. Medewerkers van Broederlijk Delen deelden verrukkelijke, lokale recepten uit onze partnerlanden. Anderen gingen 10 km ploggen of stapten 4292 km van Oostende tot in Gaza – figuurlijk, dan.

 

We deelden met Congo, Bolivia en Israël/Palestina. En het is dankzij jouw steun en inzet dat we onze strijd voor een duurzame wereld, zonder ongelijkheid, onverminderd kunnen voortzetten.

Een welgemeende DANKJEWEL!

Persbericht: Broederlijk Delen