Foto 1:

Mechelen & Mortsel – 19 januari 2022 – Wie denkt dat ondernemers enkel thuishoren in de bedrijfswereld, heeft het flink mis.

Vandaag gaf Stephane Berghmans, de CEO van Technopolis, les in het KA Mortsel in het kader van het project Vlajo Ondernemers voor de klas, waar hij vorige jaren ook al aan deelnam. Hij bewees daarmee dat ondernemers de geknipte personen zijn om jongeren op de schoolbanken te inspireren om later zelf ondernemer te worden. Op zijn beurt deed Berghmans ook veel inspiratie op van de leerlingen uit de derde graad Toerisme. Hij kijkt alvast uit naar de volgende twee lessen die op de planning staan.

Vandaag stond de CEO van Technopolis, Stephane Berghmans, voor de klas in het KA Mortsel. De leerlingen van de derde graad Toerisme konden hem vragen stellen over zijn taken en verantwoordelijkheden binnen de organisatie en hoe hij omgaat met veranderingen en opportuniteiten. Dat resulteerde voor alle betrokkenen in een heel boeiende dialoog.

De les kaderde binnen Vlajo Ondernemers voor de Klas, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, georganiseerd door Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo), in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en de projectpartners. Het project werd tot stand gebracht om jongeren een accuraat beeld te laten vormen van wat ondernemen en het bedrijfsleven juist inhoudt. De initiatief- en deelnemers willen zo de ondernemingszin bij jongeren te stimuleren en hen warm te maken om een eigen onderneming op te starten of het bedrijfsleven in te stappen.

Stephane Berghmans stond trouwens niet als groentje voor de klas. De vorige jaren nam hij ook al met veel enthousiasme deel aan het project.

Persbericht

Foto 2:

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten