Affiche

Niel – Het eerste weekend van oktober is het in Niel al Trappist wat de klok slaat. Dat weten liefhebbers van Trappistenbier al lang. Chiro Hiro serveert dat weekend alle Trappistenbieren ter wereld, in nagenoeg alle variëteiten. Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober vindt de 30e editie plaats, met ook dit jaar weer heel wat nieuwigheden.

Wie al eens graag een Trappistenbiertje drinkt, en zich niet beperkt tot een dubbele Westmalle van ’t vat, moet op zaterdag 2 en zondag 3 oktober afzakken naar ‘De Kapel’, het lokaal van Chiro Hiro in Niel. Daar vinden dit jaar voor de 30e keer de Trappistenfeesten plaats. Alle Trappistenbieren ter wereld, in haast al hun variëteiten, staan er op de kaart. Omdat ook de paters Trappisten niet stilzitten en dus regelmatig nieuwe bieren lanceren, mag dat stilaan een huzarenstukje genoemd worden.

Eerste alcoholvrije Trappist

“Vorig jaar konden we uitpakken met de nieuwe Rochefort Triple, die vlak voor de Trappistenfeesten gelanceerd werd,” vertelt organisator Frans Brits. “Maar ook dit jaar kunnen we met gepaste trots een aantal nieuwigheden aanbieden. Er is de ‘groene’ Chimay 150, uit Amerika hebben we de Spencer Imperial Stout Oak Aged, de Spencer Peach Saison en de Spencer Monk’s IPA. Uit Italië hebben we de Tre Fontane Sinergia ’21, een samenwerking tussen Tre Fontane, Westmalle en Rochefort. En met de La Trappe Nillis uit Nederland staat ook de eerste alcoholvrije Trappist op onze kaart, ideaal voor de BOB’s en BOBettes onder ons die toch eens een Trappistenbier willen proeven.”

Niet alleen voor bierdrinkers

De Trappistenkloosters beperken zich niet tot enkel bier. Dus vind je ook op de Trappistenfeesten een uitgebreide selectie van andere producten. Je vindt er wijn, likeur, koffie, thee en zelfs gin uit verschillende kloosters. “En ook aan de hongerigen hebben we gedacht. Ons kaasplankje behoort tot de vaste waarden op de kaart. Net als de bitterballen, gemaakt met La Trappe. Dit jaar bieden we ook La Trappe Isid’or kaasbitterballen aan.”

Steun voor Chiro Hiro

De opbrengst van de Trappistenfeesten gaat integraal naar Chiro Hiro, de Nielse Chirogroep. Zij kregen eind augustus groen licht om een nieuw lokaal te bouwen en kunnen dus zeker een financieel duwtje in de rug gebruiken. Bezoekers van de Trappistenfeesten kunnen bovendien fictieve bakstenen, zakken cement en poutrels kopen om de Chiro extra te steunen. Wie dat doet, maakt zowel zaterdag als zondag kans op een prachtig Trappistenpakket.

Geen reservatie nodig

Wie graag komt genieten van al dat lekkers moet dit jaar geen tafel meer reserveren. Ook het mondmasker mag thuisblijven dankzij de versoepelde maatregelen.

De Trappistenfeesten vinden plaats op zaterdag 2 oktober vanaf 14u, op zondag 3 oktober van 14u tot 18u in de Kerkstraat in Niel.

Tekst: persbericht Chiro Hiro

Trappistenfeesten

Hoofdprijs tombola

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten