Video:

MORTSEL – Cultuurregio Zuidrand organiseert op 18 oktober haar allereerste inspiratie- en netwerkmoment in de regio onder de noemer Mix and Match Sessies.

Opzet is zoveel mogelijk cultuurspelers uit de regio met elkaar te verbinden. Als uitvalsbasis werd gekozen voor Kunstfabriek Kaleidoscoop in Mortsel.

Netwerkmoment voor (boven)lokale cultuurspelers

In 2020 zag de Cultuurregio Zuidrand het licht als onderdeel van de Streekvereniging Zuidrand. De Cultuurregio werkt aan de bovenlokale cultuurwerking in de Zuidrand. Ze brengt partners bij elkaar, versterkt en verbreedt het regionaal aanbod en zet in op cultuurparticipatie. Ze kijkt daarbij expliciet over muurtjes en gemeentegrenzen.

Voorzitter Bart Seldeslachts licht toe: “Door de afgelopen coronajaren was het erg moeilijk om een verbindende factor te zijn voor cultuur in onze regio. De Cultuurregio heeft stevig gewerkt om de culturele spelers in de Zuidrand te zoeken, ontmoeten en linken te leggen naar elkaars werking. Maar tot een echte brede ontmoetingsdag kwam het nog niet. Daar willen we met onze eerste Mix and Match Sessie verandering in brengen. We nodigen iedereen uit die een hart heeft voor cultuur, warm wordt van samenwerking en niet bang is om voorbij de eigen (gemeente)grenzen te kijken.”

Algemeen coördinator Wannes De Laender vult aan: “De bedoeling van dit netwerkmoment is enerzijds te inspireren met lokale voorbeelden en anderzijds ontmoeting tussen culturele spelers in onze regio te stimuleren. We leggen de focus expliciet op lokale

voorbeelden waar bovenlokaal samenwerken centraal staat. We doen dit met twee rondetafelgesprekken, één over het stimuleren van meerstemmigheid en één over cultuur voor en door jongeren, een interactief panelgesprek en vooral de mogelijkheid om nadien te netwerken bij een drankje. Belangrijk is dat we de blik breed zetten: iedereen die plannen of ideeën heeft om samen te werken rond cultuur was welkom.”

Tekst: Zuidrand vereniging

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.