Foto: ©Meneer Zee

“Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn meer gelijk dan andere”. Dat is de insteek van De Beesterij, een spetterend vertelspektakel

dat je op woensdag 5 oktober kan komen bekijken ten voordele van Pegode. En dat is niet toevallig. De insteek van De Beestrerij geldt immers ook in de mensenwereld: mensen met een beperking hebben nog steeds geen gelijkwaardige plek in onze maatschappij.

 

De vzw Pegode, met verschillende kleinschalige projecten die mensen met een beperking ondersteunen, vecht al lang voor die gelijkwaardige plek. Maar de middelen om dat te kunnen blijven doen worden steeds minder. Daarom organiseert de vzw een benefietvoorstelling van De Beesterij, een spetterend vertelspektakel, gebracht door Jan De Maeyer, alias Meneer Zee.

Ezekiël, de eigenwijs stijfkoppige ezel, vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van een boerderij waar de boer wordt buitengezet. Waar de dieren op hun achterste poten staan en de mensen een flink poepje laten ruiken. Waar alles op vier poten vriend, en alles op twee voeten vijand is. Meneer Zee baseerde zich hiervoor op Animal Farm, het bekende boek van George Orwell. Het wordt een spektakel om oren en poten bij af te likken, met hemelse en soms hemeltergende muziek gecomponeerd voor riek, spade, melkbus, oliekan, spanzaag en kruiwagen.

De voorstelling vindt plaats in Cultuurhuis Altena in Kontich (Antwerpsesteenweg 79). Er is en voorstelling om 14u30 en een om 19u30, elke voorstelling duurt zo’n 50 minuten. Zowel kinderen (vanaf 9 jaar) als volwassenen zullen aan de lippen van Meneer Zee hangen!

Een standaardticket kost 12 euro. Voor 25 euro heb je een Golden Ticket met ontvangst met cava (of een ander drankje) voorraf en een gereserveerde plaats vooraan. Tickets zijn te koop via www.pegode.be/events/de-beesterij

Persbericht: Pegode – De Beesterij
Foto: © Meneer Zee

Foro: Logo Pegode

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten