Foto: Beste Buur:

MORTSEL – Lokaal bestuur Mortsel ging dit jaar opnieuw op zoek naar de Beste Buur van Mortsel. Je weet wel,

die ene buur waar je op eender welk moment bij terechtkan. En die Beste Buur vonden we dit jaar in … Steenakker. ’t Is te zeggen, geen buur maar wel buren: Griet. Joeri, Arnout en Janne. Een jong gezin die met z’n allen een oogje in het zeil houden bij buurman Jos.

 

En dat is een geruststelling voor de familie, zeker sinds Jos 3 jaar geleden afscheid moest nemen van zijn vrouw Laura.

 

Griet: “Soms horen we een bonk, en dan komen we snel even kijken of Jos toch niet gevallen is. Ook zijn personenalarmsysteem staat naar ons doorgeschakeld. Voor ons is het geen moeite om hier snel even binnen te lopen. Of om ook bij hem het gras te maaien als we toch in onze eigen tuin bezig zijn. En op zondag kiezen onze kinderen een koffiekoek voor Jos bij de bakker en brengen die even langs.”

 

In Steenakker zorgen ze goed voor elkaar, de warmte tussen de mensen is er voelbaar. Al blijven de winnaars van Beste Buren er heel bescheiden onder.

 

Griet: “Wij zijn natuurlijk erg blij dat de familie van Jos ons nomineerde voor Beste Buren, maar ik wil wel benadrukken dat we niet de enigen zijn die al eens handje toesteken. Zo zijn er velen, Jos is goed omringd door familie en vrienden. Dat je een goed contact houdt met je buren vinden we vanzelfsprekend.”

 

Het contact met buurman Jos gaat inderdaad als vanzelf. Nu is het vooral het jonge gezin dat zich bekommert om Jos, maar vroeger was het ook wel eens andersom.

 

Jos: “Ik ben schrijnwerker van beroep. Mijn huis heb ik zelf gebouwd en alle houten meubels in mijn huis heb ik zelf gemaakt. Ik ben dus nogal handig. Toen de buren aan het verbouwen waren heb ik wel eens een handje toegestoken. Dat het behangpapier in sommige kamers rechter hangt dan in andere, dat hebben ze aan mij te danken.”

 

Op 2 oktober wordt Jos 95. Hij maakt er alvast een feestweekend van. Met familie, vrienden, en ja óók met de buren.

 

Voor de gelegenheid van Beste Buren werd Steenakker omgedoopt tot de Griet, Joeri, Arnout en Jannestraat. Zij kregen de meeste stemmen op www.mortselbestuift.be.

 

“Mortsel is een stad, maar wel één met een dorpsgevoel. Dat maakt ons uniek. Als stad investeren we veel in onze wijken, maar het belangrijkste voor dat buurtgevoel zijn de mensen die er wonen. Mensen zoals Griet, Joeri, Arnout en Janne die ervoor zorgen dat een buurt meer is dan een groep van mensen die bij elkaar wonen”, aldus Steve D’Hulster.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten