Foto: Rivierenhof

Duik in het verleden van het Rivierenhof

zondag 20 februari 2022 om 10u of om 14u in het provinciaal groendomein Rivierenhof (Deurne).

De adellijke familie Cogels speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Deurne. Van de 18e tot de 20e eeuw waren zij de kasteelheren en kasteeldames van het Rivierenhof. Ontdek tijdens deze gegidste wandeling hoe ze deze plek omtoverden tot een weelderig kasteeldomein. Maak kennis met Jean-Baptist III Cogels en zijn mooie kasteel, met de Deurnese burgemeester Georges Cogels, met den John van de Cogels-Osylei, met baron Fredegand en met de dappere kasteelvrouw Louise. Je neemt ook een kijkje in de twee mooie parkvilla’s die Louise Cogels begin jaren 1900 voor haar dochters langs de Turnhoutsebaan liet bouwen. Daarbij worden ook enkele trappen gelopen, er is geen lift.

Geïnteresseerd om mee te gaan?

De gids verwacht je op zondag 20 februari 2022 om 10u of om 14u aan de oostvleugel van het kasteel Rivierenhof, Parkweg in 2100 Deurne. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelnemen aan deze leerrijke wandeling is gratis, maar vooraf reserveren is verplicht. Inschrijven kan vanaf maandag 31 januari via www.provincieantwerpen.be > kalender Rivierenhof.

Persbericht: Provincie Antwerpen
Copyright foto’s: Onbekend

Foto: Rievierenhof

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten