Video:

Foto 1:

Yasenko Natalya - beëdigd vertaler/tolk

MORTSEL – Mortselaar Erik D’haene en zijn vriend Guido Baccarne zijn afgelopen dinsdag morgend hals over kop vertrokken naar de Poolse/Oekraïense grens, om daar een vriendin en haar zoon te gaan ophalen.

De bedoeling was om een 6 tal vluchtelingen in totaal mee naar Mortsel te nemen. Maar door de strengheid in Polen draaide dit anders uit. Zonder persoonlijke band mochten ze niemand anders meenemen tot hun grote spijt en ergernis.

Deze twee vrienden Erik en Guido zijn nog altijd erg onder de indruk van de beelden die ze te zien kregen, beelden die ze niet tonen in het nieuws en zelf zullen deze beelden ook nooit meer vergeten.

Het was voor beiden al een opdracht op zich. Ze zijn op minder dan 48 uur over en weer gereden. Veel respect voor beiden.

De mensen staan daar dikwijls meer dan 10 uur in vriestemperaturen buiten, vaak met kinderen op de arm.

Alles kan u uitgebreid zien in het bovenstaande filmpje.

Tekst: D/V
Foto’s & filmpje’s: copyright Guido Baccarne

Foto 2:

Foto 3:

Foto 4:

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten