Foto:

vlnr. Ruben Devrieze (AsterX Dranken – Ambassadeur kleine bedrijven), Anouk Mathieu (ACT International – Ambassadeur grote bedrijven), Hakan Özturk (ACT International – Ambassadeur grote bedrijven), Sander Devrieze (AsterX Dranken – Ambassadeur kleine bedrijven), Christophe Geeraerts (AsterX Dranken – Ambassadeur kleine bedrijven), Kathleen Helsen (gedeputeerde provincie Antwerpen). Sereni (Ambassadeur middelgrote bedrijven) ontbreekt op de foto – Foto: Koen Fasseur

Voorbeeldfunctie voor andere ondernemers in de provincie Antwerpen

Bij Den Berk Délice in Hoogstraten zijn gisterenavond de namen bekendgemaakt van de drie nieuwe Trends Gazellen Ambassadeurs voor 2022 in de provincie Antwerpen. Stuk voor stuk zijn het sterke, competitieve en snelgroeiende bedrijven die het ondernemerschap in de provincie positief beïnvloeden.


Voor het 21ste jaar al worden er Trends Gazellen aangeduid, in drie categorieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Elk jaar wordt reikhalzend uitgekeken naar de bekendmaking van hun namen.

Dit zijn in de provincie Antwerpen de laureaten voor 2022:

 

  • In de categorie kleine ondernemingen: AsterX Dranken uit Waarloos.

De drankenhandel is het familiebedrijf van de familie Devrieze. De eerste stappen in de drankenbusiness werden gezet met de import van Zuid-Afrikaanse wijnen, tot de familie in 2015 in Rumst een grote drankenhandel opstartte. Later verhuisde de winkel naar Bornem. Hiermee begon het groeiverhaal van AsterX dat intussen al vier winkels telt in onze provincie. Na diverse overnames van grote en kleine bedrijven is AsterX intussen ook een groothandel in o.m. ijsblokjes; en met 300 horecazaken is het de op één na grootste horecaspeler in de stad Antwerpen.

  • In de categorie middelgrote ondernemingen: Sereni uit Antwerpen.

Sereni is een netwerk van 45 uitvaartondernemers met aan het hoofd CEO Bram Coussement. Het netwerk startte in 2016. De aangesloten uitvaartondernemers maken gebruik van centrale ICT-platformen en knowhow, verdelen wachtdiensten, delen hun expertise en kunnen hun personeel optimaal inzetten. Op die manier houden ze tijd over om hun klanten een persoonlijke aanpak te garanderen, met veel autonomie. De uitvaartondernemer van vandaag biedt een complete dienstverlening aan voor wie achterblijft, inclusief het administratieve luik dat komt kijken bij een overlijden.

 

  • In de categorie grote ondernemingen: ACT International uit Antwerpen.

Zaakvoerder Mehmet Gülüser schreef de voorbije jaren een spectaculair groeiverhaal in de transportsector. Met ACT International bouwde hij één van de grootste vloten gespecialiseerd in containervervoer uit. Het bedrijf startte in 2011 met tweedehands materiaal en kocht in 2014 vier nieuwe trekkers. Intussen bestaat de vloot uit meer dan 200 trekkers en 280 containerchassis, die dagelijks pendelen tussen verschillende havens en landen. Sinds kort richt ACT International zich ook op logistieke dienstverlening en is het bedrijf officieel verdeler in de Benelux van containerchassis van de Turkse producent Ozgül.

Het Antwerpse provinciebestuur ondersteunt de uitreiking al vele jaren. Gedeputeerde voor Economie Kathleen Helsen: “De verdiensten van deze Trends Gazellen kunnen anderen stimuleren om ook aan het ondernemen te gaan of om zelf ook te blijven innoveren. Bedrijven als deze zijn niet alleen enthousiasmerende voorbeelden, ze dragen ook in belangrijke mate bij aan de economische groei in onze provincie. De provincie Antwerpen realiseert 32% van het totale Vlaams binnenlands product, telt het grootste aantal ondernemers én is de provincie met de meeste nieuwe starters.

Op naar de nationale uitreiking

 De drie laureaten uit de provincie Antwerpen maken kans op een nog grotere erkenning op 4 mei: die dag meten ze zich met de andere Vlaamse Trends Gazellen ambassadeurs voor 2022.

Persbericht: Provincie Antwerpen
Foto: Copyright Koen Fasseur

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten