Gemeenteplein

MORTSEL – Nu zaterdag 12 maart staan we in Mortsel stil bij wat er gebeurt in Oekraïne. Kom om 14.00 uur naar het Gemeenteplein in Mortsel,

waar we samen een minuut stilte houden. Wie wil brengt een kaarsje of bloem mee.

Deze actie vindt plaats in heel wat steden in Europa. Onder andere Bologna, Braga, Florence, Milaan, Marseille, Nice, Rotterdam, Rome, … tonen zich solidair en verzamelen in het centrum voor een minuut stilte.

Hoe kan je als Mortselaar helpen?

·         Wil je financieel steunen? Giften zijn welkom via het 12-12 bankrekeningnummer van het Belgisch consortium voor noodhulpsituaties: BE 19 0000 0000 1212.

·         Wil je materiaal, kleding of andere spullen doneren? Sint-Theresia Kerk, Grote Steenweg 646, op de grens Mortsel/Berchem, van maandag tot vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur, zaterdag en zondag van 08.00 tot 19.00 uur. Vooral babyvoeding, babyhygiëne en luiers, GEEN kleding. Alles gaat rechtstreeks naar Oekraïne via de Poolse gemeenschap.

·         Kan je tolken? Stuur een mail naar  met je contactgegevens.

·         Heb je een plekje vrij om vluchtelingen op te vangen? Meld je via mortsel.be/plekvrij.

·         Wil je op een andere manier helpen? Stuur een mail naar  met je contactgegevens, wat je eventueel wil doen, en je beschikbaarheden.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten