In het jeugdontmoetingscentrum in de Lusthovenlaan in Mortsel start een OverKop-huis. Het is een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en eventjes ontsnappen aan de dagelijkse rush.De maskers (de figuurlijke dan toch) mogen hier af en als jongere kan je hier zijn wie je bent.

 

“Een OverKop-huis is een fijne plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten in hun vrije tijd, maar waar ze ook terechtkunnen wanneer ze willen praten over kleine of grote zorgen. Samen met jongeren gaan we op zoek naar wat hen kan helpen. Zo willen we meer dan ooit aandacht hebben voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren en ondersteuning bieden rond andere levensdomeinen relevant voor jongeren,” legt schepen Goele Custers uit.

 

Dàt er nood is aan ontmoetingsmomenten, mag duidelijk zijn. Zo is er al een eindje de dagelijkse middaginstuif in het JOC. Samen aan tafel zitten en gewoon boterhammen eten, meer moet dat soms niet zijn, ook als je jong bent. Er wordt gretig gebruik van gemaakt.

 

De OverKop-werking is er dus voor alle jongeren, en zeker voor zij die nood hebben aan een gesprek. Want ‘mogen zijn wie je bent’, dat is niet altijd makkelijk. Een psycholoog die meedraait in de algemene werking, zal voor onze jongeren ter beschikking staan om een babbeltje te doen als dat nodig is. Dat gesprek is gratis, en we hopen dat jongeren daar gebruik van gaan maken. Als ze voelen dat dat nodig is.

 

“Jongeren voelen vandaag heel veel druk. Sociale media geven een vals beeld over leeftijdsgenoten, en het leven dat mensen lijken te leiden. En corona zorgt bij jongeren op de koop toe voor toegenomen stress, eenzaamheid en sociaal isolement” vult schepen Gitta Vanpeborgh aan. “De filosofie van ons jeugdontmoetingscentrum en het concept van een OverKop-huis geven een perfecte match. We vertrekken vanuit laagdrempelige ontmoeting voor jongeren in de vrije tijd en leggen van daaruit de link met psychisch welbevinden en de ondersteuning van jongeren op andere levensdomeinen zoals participatie, onderwijs, enz. ….”

 

Op overkop.be/Mortsel vind je binnenkort alle info.

https://www.overkop.be/huizen/overkop-mortsel

Door Yannick D'haene

Hallo, Ik ben Yannick. ik ben 29 Jaar en het manusje-van-alles bij Yadi-Media. Ik ben de webmaster, verzorg de livestreams, (geluid/ licht/ editing) ben af en toe cameraman of geluidsman enz... Ik ben erg technisch aangelegd en hou van wat ik doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.