Foto: @yadimediagroep

Veel opgeluchte gezichtjes in Lint, waar afgelopen zondag de eerste 5- tot 11-jarigen werden geprikt. Tijdens de eerste prikdag in Lint kregen 1.099 kinderen hun eerste dosis.

Een mooi cijfer voor het vaccinatiecentrum, dat ook de komende zes zondagen speciaal de deuren opendoet voor de kinderen. De 5- tot 11-jarigen krijgen er hun prikje van (kinder-)artsen of verpleegkundigen die veel ervaring hebben met kinderen. De mascotte Prikkie begeleidt de kindjes van aankomst tot vertrek met enthousiaste berichtjes.

Ondertussen werden alle 5- tot 11-jarigen van de eerstelijnszone ZORA (waartoe Boechout, Hove, Lint, Kontich, Edegem en Mortsel behoren) uitgenodigd via de post. Zelfs als de uitnodiging nog niet in de bus is gevallen, kunnen ouders via hun eigen profiel op www.myhealthviewer.be of www.mijngezondheid.be de code opvragen waarmee ze de afspraken voor hun kind(eren) al inplannen. Zo kan elk kind in het gezin op hetzelfde moment gevaccineerd worden. De kinderen krijgen, met een tussentijd van drie weken, twee op kindermaat gemaakte Pfizervaccins. Inplannen van de afspraken gebeurt via www.laatjevaccineren.be/registratie.

Advertisements

De ouders kregen hierover extra informatie via de school van hun kind. De vaccinatie van de kinderen loopt nog tot half februari.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel