Foto:

MORTSEL – Het werd een nek-aan-nek-race tussen de 3 genomineerden maar uiteindelijk hebben de stichters van het Mortselse kunstencentrum Kaleidoscoop

de Groene Pluim gewonnen. Deze lokale award voor bijzondere initiatieven van verdienstelijke Mortselaars wordt elk jaar door Groen Mortsel uitgereikt. Dit jaar gebeurde dat op zondag 26 juni tijdens de Zomerbrunch van de groene partij.

Afgelopen weken kon wie wilde via website en social media van Groen Mortsel stemmen voor één van de 3 genomineerden voor de Groene Pluim : de stichters van kunstencentrum Kaleidoscoop, Bon Companie – helpers van de watersnood in Wallonië – en tenslotte Warmtenet ZuidtrAnt-W. 

Warme herberg

De “stichters van Kaleidoscoop”, kwamen er als winnaars uit. In de vroegere fabriek Lustrerie Stella aan de Molenstraat in Mortsel realiseerden Herbert en Marijke sinds 2003 gedurende bijna 20 jaar hun droom : niet alleen beoefenen er 50 kunstenaars hun hobby in 25 ateliers, Kaleidoscoop werd ook de warme herberg voor tal van culturele manifestaties, try-outs, jazz- en zangavonden, repetities, workshops, feesten en vieringen. Zo werd Kaleidoscoop het bruisend culturele hart van Mortsel-Dorp dat tot ver buiten het dorp en de stad Mortsel naam en faam verwierf. Recent gaven Herbert en Marijke de fakkel door, het feit dat ze de Groene Pluim wonnen is in die zin een mooi orgelpunt.

Warme huizen

Ook de twee andere genomineerden werden erg geapprecieerd.  “Bon Companie” staat voor een groep Mortselaars die mensen in Wallonië niet alleen op het moment zelf maar ook lange tijd na de overstromingen in de noodlottige zomer van vorig jaar verder helpt. Zo ontwikkelden ze een ontbijtbon met een opbrengst van 10.000 euro voor verwarmingstoestellen in huizen zonder elektriciteit in de getroffen gebieden. “Warmtenet ZuidtrAnt-W” tenslotte is een cöoperatie die onderzoekt hoe ze met warmte-overschotten uit de industrie gebouwen kan verwarmen. Ze realiseerden in Mortsel het eerste particuliere warmtenet van Vlaanderen waarbij o.m. 158 woningen in de Minervewijk door het nabijgelegen Agfa verwarmd worden.

We danken de drie genomineerden voor hun deelname aan de Groene Pluim en voor hun warme initiatieven en mooie scores.

Voor meer informatie :

https://www.groenmortsel.be/stichters_kaleidoscoop

https://www.groenmortsel.be/bon-companie

https://www.groenmortsel.be/zuidtrant-w

Persbericht: Groen Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.