Foto: ©Yadi-Media

MORTSEL – De zomervakantie ligt achter ons en voor Mortsel-dorp is dat het startsignaal van een groot feestweekend!

 

Jaarmarkt

Tijdens de jaarmarkt op zaterdag 17 september vind je in de straten van Mortsel-dorp een grote rommelmarkt met meer dan 550 standplaatsen. Vroege vogels kunnen er al vanaf 07.00 uur ’s ochtends pareltjes op de kop tikken. Rond de Sint-Benedictuskerk maak je kennis met Mortselse verenigingen en oude ambachten. Wie richting Hof ter Linden en Jacob Van Arteveldestraat wandelt, komt een veeprijskamp tegen, een kinderboerderij voor de kleinsten én een sportdorp. Even uitblazen? Dat kan op de speelplaats van de Tandem bij het Mortsel Mundo café.

De Ronde van Mortsel-dorp

Vrijdag 16 september kan je de benen alvast opwarmen tijdens de Ronde van Mortsel-dorp. Deze niet-competitieve stratenloop is aan zijn zevende editie toe en loopt langs en doorheen de mooiste plekjes van Mortsel-dorp, met muzikale randanimatie langs het parcours en optredens van De Clintons en Katastroof. De Ronde van Mortsel-dorp is een organisatie van De Dorpsgenieters en wordt breed gedragen door vele vrijwilligers en een hele buurt.

Gevolgen voor het verkeer

Om beide evenementen te kunnen organiseren, wordt Mortsel-dorp verkeersvrij gemaakt. Op verschillende plaatsen geldt er ook een parkeerverbod.

 

“De combinatie van ‘De Ronde van Mortsel-dorp’ en de aansluitende optredens vrijdag met de traditionele zaterdagse jaarmarkt blijven de beste ingrediënten voor weer eens een Mortsels topweekend!”, aldus Ilse Lacante (schepen).

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten