Foto: lokaal bestuur Mortsel

Mortsel – Fietsers die gebruikmaken van de F1, de fietsostrade die Antwerpen met Mechelen en Brussel verbindt, fietsen voortaan ook tussen de Deurnestraat en de Roderveldlaan in Mortsel over een rode loper. Mede dankzij de subsidies uit het Fietsfonds van de Provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid kon stad Mortsel de verouderde en veel te smalle fietsstrook tussen de Deurnestraat en Roderveldlaan  omtoveren tot een volwaardig stuk fietsostrade met veel meer ruimte en comfort voor de duizenden fietsers die daar dagelijks passeren. Het nieuwe fietspad is 4,5 meter breed en volledig in asfalt. Er is ook nieuwe LED- verlichting voorzien.

Ook het wandelpad parallel aan de F1 werd volledig vernieuwd. De komende dagen start men ook aan een verkeersplateau aan de Lode Vissenaekenstraat om de veiligheid te verhogen.

Meer comfort en veiligheid op de F1

Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens reageert tevreden: “Een gemeente of stad kan een beroep doen op het Fietsfonds voor de aanleg en verbetering van hun fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk (BFF). In 2021 voorziet de provincie hiervoor 4 miljoen euro. De stad Mortsel kan rekenen op een Fietsfondssubsidie van 100% ofwel 291 520 euro, waarbij naast de aanleg- ook de ontwerpkosten meetellen. Daarnaast is er ook nieuwe LED-verlichting voorzien, een stokpaardje van de provincie. Kortom, dit sterke partnerschap levert een win-winsituatie voor iedereen op: voor de stad, de provincie die aan de heropwaardering van stukken F1 werkt en uiteraard de fietsers!”

Schepen Steve D’Hulster(Vooruit-I Love Mortsel): “Na de oversteek aan het Stadsplein is dit weer een belangrijk stuk van de fietsostrade waar we de talrijke fietsers de ruimte kunnen geven die ze verdienen. Ook de komende jaren blijven we investeren in het wegwerken van de knelpunten op de F1. Het is ook een belangrijke verbinding voor voetgangers, dus ook de wandelweg parallel aan de F1 hebben we volledig vernieuwd.”

Ook andere knelpunten worden aangepakt

De F1 is de oudste en meest gebruikte fietsostrade van Vlaanderen. Op heel wat punten is deze verouderd en veel te smal. De vernieuwing van dit stuk is dan ook maar een eerste stap. De komende jaren zullen stad Mortsel en de Provincie Antwerpen nog een hele reeks andere knelpunten op de F1 aanpakken. Ze sloten daarover enkele maanden geleden een samenwerkingsovereenkomst af en legden de nodige investeringen vast om een aantal moeilijke punten op de F1 in Mortsel aan te pakken.

Persbericht: lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.