Foto:

MORTSEL – Zonder enige voorkennis je eigen fototentoonstelling maken? Op deze uitdaging zijn verschillende jongeren ingegaan. Het resultaat? Dat kan je komen bewonderen in het JOC tijdens de toonmomenten. Net echt. Want zo was ook de samenwerking met professionele fotografe Katleen Gils. Zij zette jongeren op weg om geweldige foto’s te maken en hun eigen stijl te ontwikkelen. Verschillende jongeren hebben hun lens scherp gesteld op hun eigen leefomgeving, op zoek naar het positieve.

“Tijdens die workshops hebben ze niet enkel opleiding gekregen rond het technisch aspect van fotografie, maar Katleen Gils heeft minstens evenveel aandacht besteed aan de emotionele kant ervan.”, aldus bevoegd schepen Goele Custers.

En dat is niet onbelangrijk, want de fotografieworkshops kaderden binnen de werking van het OverKop-huis, een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en eventjes ontsnappen aan de dagelijkse rush. Als jongere kan je er zijn wie je bent én je kan er terecht om te praten over je kleine of grote zorgen.

“Met het OverKop-huis willen we aandacht hebben voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren en ondersteuning bieden rond andere levensdomeinen die voor hen relevant zijn. Het fotografieproject past daar heel mooi in.”, aldus Goele Custers.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten