Foto: copyright Lien Vlaminck

Provincie Antwerpen zet de glastuinbouwsector in de kijker

Vanaf woensdag 19 januari kan je in de foyer van het Antwerpse provinciehuis ontdekken hoe innovatief,

duurzaam en esthetisch serres kunnen zijn aan de hand van een originele fototentoonstelling. De gratis expo is het resultaat van een fotowedstrijd die het provinciebestuur de voorbij zomer organiseerde. Opmerkelijke beelden worden aangevuld met weetjes over de glastuinbouwsector.

De provincie Antwerpen is in Vlaanderen dé glastuinbouwregio bij uitstek. We tellen meer dan 1000 hectare serres en hebben 2 grote veilingen van waaruit verse, kwaliteitsvolle groenten en fruit dagelijks tot bij de consument worden gebracht. De afzetmarkt is veelal lokaal maar ligt net zo goed in onze buurlanden,” stelt gedeputeerde voor Landbouw Kathleen Helsen. “Als provinciebestuur ondersteunen wij onze glastuinbouwers op verschillende manieren. Niet alleen zorgen we ervoor dat ze geschikte ruimte vinden om te ondernemen, we helpen hen ook om de klimaatuitdagingen aan te pakken met concrete projecten rond water en energie.”

 Om het brede publiek meer vertrouwd te maken met glastuinbouw organiseerde de dienst Landbouw van provincie Antwerpen vorige zomer de fotowedstrijd Glastuinbouw anders belicht. Een fraaie selectie van de ingezonden foto’s is vanaf 19 januari 2022 te bekijken in de foyer van het provinciehuis.

Kathleen Helsen: “We eten allemaal groenten en fruit maar wat er zich precies afspeelt achter de glazen muren van al die serres is voor velen een raadsel. Deze expo gunt je een blik voor en achter de schermen. Kleurrijke producten, indrukwekkende robots, verrassende glastuinbouwlandschappen… je krijgt het allemaal te zien. Daarbovenop krijg je extra informatie over de glastuinbouwsector, weetjes die velen zullen verbazen.”

De fototentoonstelling Glastuinbouw anders belicht is tot en met vrijdag 22 april te bekijken in het provinciehuis. Daarna verhuist ze naar groentemuseum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver.

PRAKTISCHE INFO EXPO

Wanneer:
Van woensdag 19 januari tot en met vrijdag 22 april 2022

Waar:
Provinciehuis Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

 Praktisch:

Gratis toegang – Reserveren is niet nodig
Tijdens de openingsuren van het provinciehuis (van 8 tot 18 uur)

Vergeet je mondmasker niet

Meer info:
www.provincieantwerpen.be > kalender
www.provincieantwerpen.be > glastuinbouw

Persbericht: Provincie Antwerpen

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten