Foto:

MORTSEL – In Mortsel wil men na de renovatie van het Stadhuis ook een gloednieuwe brug over de Fortvijver (Fort 4) plaatsen om het Stadhuis met het binnenfort te verbinden.

De kostprijs zal om en bij de 1,5 miljoen euro bedragen. Groen vindt dit een onverantwoorde uitgave tijdens een energiecrisis. “De beschikbare financiele middelen moeten nu prioritair geinvesteerd worden in duurzame en sociale maatregelen”, stellen de groene raadsleden Sven Cooremans en Sara Waelbers. 

In Mortsel is de renovatie van het Stadhuis volop bezig. Bij de plannen van het gerenoveerde Stadhuis hoort ook een nieuwe brug die het Stadhuis rechtstreeks met Fort 4 moet verbinden. Groen had al van bij het begin vragen bij de kostprijs van deze grote en brede brug. Bij de laatste stand van zaken zou de brug om en bij 1,5 miljoen euro kosten, wat op dit moment de kostprijs zou bedragen, met prijzen die overal stijgen, is onduidelijk. “Toen de plannen voor deze brug tevoorschijn kwamen, hadden we al vragen bij de hoge kostprijs van dit project. Daar komt nu de energiecrisis bovenop, waardoor er voor ons echt andere prioriteiten zijn”, aldus Sven Cooremans.

 

Woningen energiezuinig maken

Want de energieprijzen pieken en voor veel mensen is het problematisch om de factuur te betalen. Groen gemeenteraadslid Sara Waelbers : de beschikbare financiele ruimte moet nu gebruikt worden om (vooral kwetsbare) mensen te helpen om hun woning te isoleren en renoveren.  Michiel Hubeau vult aan uit het wijkrenovatieplan dat al in 2019 werd voorgesteld door Groen: “Toen reeds stelden we voor om wijk na wijk een renovatieplan op te stellen en uit te voeren. Hierdoor hadden al heel wat woningen gerenoveerd kunnen geweest zijn, waardoor de facturen nu veel minder gevoelig zouden zijn voor de huidige prijsstijgingen. Het plan had een duidelijke sociale doelstelling en richtte zich op inwoners die onvoldoende eigen middelen hadden om hun woonst energiezuinig te maken”.

 

Een brug is een brug te ver

Sven Cooremans stelt de brug al langer in vraag: “Waarom is die brug over de fortvijver nodig? De afstand tussen Stadhuis en het Fort is via de trage weg naast de fortvijver een paar honderd meter. Van een missing link is er niet echt sprake. De renovatie van het Stadhuis was nodig maar zal al veel duurder dan oorspronkelijk gedacht uitvallen. Om daar dan ook nog een brug van 1,5 miljoen euro te laten bouwen, dat is echt een brug te ver.

 

Interpellatie in Mortselse gemeenteraad 25 oktober

Daarom doet de fractie van Groen Mortsel dinsdag 25 oktober in de gemeenteraad het voorstel om de brug in de meerjarenplanning te schrappen.

Persbericht: Groen Mortsel

Foto: copyright Groen Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.