Video:

Foto: Jitse onder koude douche (©groen)

MORTSEL – Sinds deze week, komt er enkel nog koud water uit de douches voor de sporters in Mortsel. Groen steunt de zoektocht naar energiebesparende maatregelen, maar geen warme douches meer in de sportfaciliteiten begrijpen ze niet.
Door enkel koude douches aan te bieden, gaan de sporters thuis een warme douche nemen. De factuur wordt naar hen doorgeschoven, zonder dat er globaal minder gas is verbruikt. Wanneer de sporters thuis gaan douchen blijven ze ook minder lang plakken. De coronacrisis heeft al een zware impact gehad op het sociale weefsel en de kas van de clubs. Deze last kan niet ook nog eens bij de clubs gelegd worden.
Groen hoorde eens rond bij de sportclubs en kreeg overal verbolgen reacties te horen. Er is begrip voor de crisis en dat er maatregelen genomen moeten worden, maar dit gaat er over.
Daarnaast dreigt deze maatregel het draagvlak voor de andere, zeer terechte maatregelen te ondermijnen.
Groen vraagt om deze maatregel bij te sturen naar sensibilisering rond kortere douches en om het water minder warm, maar niet oncomfortabel te maken. Dat zijn haalbare en efficiënte energiebesparingen.
Uit protest ging gemeenteraadslid Jitse Born in de sporthal onder de douche staan met zijn winterjas.

Persbericht: Groen Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.