Foto:

BOECHOUT – Het gemeentebestuur van Boechout heeft besloten om enkele openbare gebouwen te sluiten van 26 december tot en met 2 januari 2023. Het is een van de maatregelen die het bestuur neemt te besparen op energie.

‘Traditioneel werken er minder mensen tussen kerst en nieuw,’ zegt burgemeester Koen T’Sijen. ‘Het is in deze energiecrisis niet verantwoord om de gemeentelijke gebouwen voor zo weinig mensen te verwarmen. We hebben er daarom voor gekozen om het gemeentehuis in de Heuvelstraat, waar je o.a. de diensten Omgeving en Openbare Werken vindt, en de vrijetijdsdienst aan het Jef Van Hoofplein te sluiten van maandag 26 december tot en met maandag 2 januari. De medewerkers nemen vakantiedagen op of werken thuis. De digitale loketten blijven open, maar als er een tussenkomst van een medewerker nodig is, zal die waarschijnlijk pas kunnen gebeuren vanaf dinsdag 3 januari.’

 

Het administratief centrum aan de IJzerlei, waar de diensten Onthaal, Burger en Welzijn gevestigd zijn, blijft wel open. Burgers kunnen hier dus terecht voor de aanvraag van hun persoonlijke documenten zoals rijbewijs of ID (na afspraak). Ook voor dringende, sociale hulp is er iemand aanwezig of kunnen er afspraken worden gemaakt. De gemeentewerf, de bibliotheek en het Sportpark Sneppenbos sluiten niet. De gemeentelijke bibliotheek is vanaf 1 november wel tijdelijk gesloten op zaterdag.

 

‘We nemen ook andere maatregelen,’ zegt de burgemeester. ‘De spotverlichting op openbare gebouwen wordt gedoofd. Dit is nu al het geval voor de Sint-Bavokerk en het gemeentehuis. Op verschillende plaatsen in de gemeente wordt de openbare verlichting nu al gedoofd of gedimd tussen 11 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends. We zijn daarover in overleg met Fluvius, want we willen dat tijdsslot verlengen en ook in andere straten de openbare verlichting verminderen. We hebben ook beslist om de voorstellingen in het gemeenschapscentrum Theater Vooruit een maand later te starten en korter na elkaar te programmeren. We kunnen zo het aantal voorstellingen behouden, maar besparen op de verwarmingskosten. Daarnaast doen onze medewerkers een inspanning: de verwarming in de kantoren werd verlaagd. Voor hen zullen er dit jaar meer dikketruiendagen zijn.’

Persbericht: Gemeente Boechout

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.