Foto copyright: Yadi-Media

MORTSEL – Op vrijdag 7 oktober 2022 viert het Gesubsidieerd Technisch Instituut in Mortsel, kortweg GTI, dubbel feest.

De school bestaat 60 jaar en daarbovenop wordt de nieuwbouw dit weekend feestelijk geopend. Na 60 jaar wil het GTI jongeren enthousiast blijven maken voor techniek.

 

Een beetje geschiedenis

Op 1 september 1962 klonk voor de eerste keer de schoolbel van het GTI. Om antwoord te bieden op de hogere eisen van de arbeidsmarkt werd de gemeentelijke beroepsschool opgericht. De school opende zijn deuren met welgeteld 39 leerlingen en 4 leerkrachten in 2 studierichtingen: sanitaire installaties en binnenhuisversiering. In zijn beginjaren vonden lessen plaats in 3 gehuurde gebouwen in de Lieven Gevaertstraat, de Deurnestraat en het Deurneleitje.

 

De onderwijswereld stond niet stil. In 1970 verhuisde het GTI naar zijn huidige stek in de Dieseghemlei. In de loop der jaren werd het vernieuwd secundair onderwijs (VSO) ingevoerd en het studieaanbod uitgebreid met nieuwe studierichtingen binnen ASO, TSO en BSO. Papier ruimde intussen ook de baan voor digitalisering en modernisering van het secundair onderwijs. Op 1 september 2020 nam directeur Mevr. Essers het roer over van de school. Samen met het team werd de ASO-richting Natuurwetenschappen ingericht en wordt de modernisering van de 3e graad verder voorbereid.

 

De nieuwbouw

Op de bestaande terreinen van het GTI werd een extra gebouw opgetrokken. Dankzij capaciteitsmiddelen van de Vlaamse overheid kon de school zijn infrastructuur uitbreiden en het hoofd bieden aan de groei in leerlingenaantallen. De nieuwe ruimtes worden gebruikt én ingericht op maat van het STEM-onderwijs in de 1e graad. Met de opening van twee klaslokalen en een grote multifunctionele ruimte kunnen leerlingen zich optimaal ontwikkelen in de verschillende STEM-lessen en technieken.

 

“Na 60 jaar zit het GTI nog steeds boordevol ideeën, plannen en ambities. Het GTI wil jongeren enthousiast blijven maken voor techniek door samen te werken aan een duurzame toekomst. Daar kunnen we als lokaal bestuur alleen maar trots op zijn.”, aldus bevoegd schepen Livia Moreau.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.