Foto: Charis Peeters

Mortsel – Charis Peeters van schoonheidsinstituut Camée Plus luidt de alarmbel.

 

Het zijn harde tijden voor zowat iedereen. Voor de beoefenaars van contactberoepen echter, komt de tweede lockdown wel bijzonder hard aan. “Als deze lockdown nog lang duurt, overleeft mijn zaak het niet”, zucht zaakvoerster Charis Peeters.

 

In oktober van dit jaar verhuisde schoonheidsinstituut Camée Plus van de Grotenhof in Mortsel naar een fraai pand in de Pieter Reypenslei. Veel plezier heeft Charis er nog niet aan beleefd. “De verhuizing was nog maar pas achter de rug, toen de tweede lockdown er aankwam. De eerste lockdown heb ik ondanks alles redelijk goed overleefd, maar nu ziet de toekomst er minder rooskleurig uit”, zegt Charis. “In maart kreeg ik van de overheid nog een coronapremie en een dagpremie, nu moet ik het stellen met een overbruggingsrecht van 3600 euro. Dat klinkt misschien veel, maar eigenlijk is het een druppel op een hete plaat. De huur van het pand moet maandelijks betaald worden en dat geldt ook voor een aantal vaste kosten zoals verzekeringen. Bovendien heb ik ook nog een lening lopen en die moet ook afbetaald worden.”

De inkomsten die Charis nu nog heeft via online-verkoop, dekken de uitgaven niet. “Normaal verkoop ik wel wat in de zaak, maar online ligt dat moeilijker. Persoonlijk advies is belangrijk bij die producten en online advies geven is niet zo evident.”

Volgens Charis laat de overheid niet alleen haar, maar heel de sector van contactberoepen in de steek. “Het lijkt wel alsof wij de grote verspreiders van het virus zijn, maar niets is minder waar. We kennen allemaal de taferelen die zich in winkels en supermarkten afspelen. Niet dat die mensen hun best niet doen om de maatregelen te respecteren, maar er loopt daar toch altijd een hoop volk door elkaar. Hier is er van contact tussen de klanten geen sprake. Ik werk uitsluitend op afspraak en neem alle mogelijke veiligheidsmaatregelen.”

De toekomst ziet er dus niet rooskleurig uit? “Ik wou dat ik iets anders kon zeggen, maar dat is helaas de harde realiteit. Het is niet prettig meer op deze manier. Dagelijks krijg ik telefoontjes van klanten en telkens moet ik die mensen ontgoochelen. Er is wel veel begrip, maar het raakt me dat ik die mensen niet kan helpen. Een schoonheidsinstituut gaat niet over pure luxe of verwennerij. Heel wat mensen lopen nu rond met pijnlijke voeten en dat zou niet mogen.” Charis hoopt dat haar verhaal – en dat van vele collega’s – niet in dovemansoren zal vallen. “De virologen mogen hier altijd eens komen kijken. Dan kunnen ze zelf vaststellen dat alles veilig verloopt en dat we zeker geen superverspreiders zijn. Hopelijk kunnen we snel weer aan de slag want op deze manier dreigt er een fiasco. Ik ben een vechter, opgeven staat niet in mijn woordenboek, maar ooit stopt het toch. Het water staat niet meer aan mijn lippen, maar bereikt stilaan mijn neus”, besluit Charis.

Tekst: Yadi Mediagroep

Foto Charis Peeters

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.