Foto: copyright PGRA provincie Antwerpen

Flyer:

DEURNE – Rivierenhof vraagt iedereen om meer rekening te houden met elkaar voor een veiliger en fijner park

Het provinciaal groendomein Rivierenhof wordt meer dan ooit bezocht. Om alles in goede banen te leiden, lanceert het Rivierenhof i.s.m. de buurtregisseurs Deurne-Noord (Stad Antwerpen) een nieuwe sensibiliseringsactie. Met deze ‘hoffelijkheidscampagne’ wil het Rivierenhof dat de verschillende bezoekersgroepen rekening houden met elkaar zodat iedereen veilig en gerust van het park kan genieten.

Mireille Colson, de nieuwe gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen, is fier: “Dat het Rivierenhof eerder deze maand door het publiek is verkozen tot 1 van de 10 beste parken ter wereld geeft aan dat er een goed contact is met de bezoekers, parkgebruikers en buurtbewoners. Het provinciaal groendomein heeft er zijn missie van gemaakt om voor zoveel mogelijk mensen het beste park te zijn. Een aangename hof waar iedereen zich tegelijk goed kan voelen.”

 

“Als we allemaal samen van het Rivierenhof willen genieten, dan moeten we een beetje rekening houden met elkaar”, vertelt directeur Peter Verdyck. “Dat is niet alleen zo voor het Rivierenhof, dat geldt voor alle parken. Je bent hier samen met heel wat wandelaars, dierenvrienden die de hond uitlaten, kinderen die komen spelen of op weg zijn naar de ijskraam voor een ijsje, ouderen die op een bank komen genieten, schoolkinderen die een geleide wandeling volgen of zelf op ontdekking gaan in het park.”

De eenzame fietser is niet alleen

Boudewijn de Groot zong ‘Hoe sterk is de eenzame fietser, die kromgebogen over zijn stuur tegen de wind zichzelf een weg baant’. “Maar een echt eenzame fietser ben je in het Rivierenhof quasi nooit”, zegt Verdyck. “Fantastisch natuurlijk dat zo veel mensen met de fiets zijn gaan rijden en de auto thuis laten om naar het werk of de school te gaan. Ook tijdens de dag is er heel wat fietsverkeer in het Rivierenhof en dat vraagt om een aangepaste rijstijl.”

 

Buurtregisseurs stellen samenwerking voor

Recent liep er in het Te Boelaerpark de campagne ‘Voorrang verlenen en trager fietsen’. Op suggestie van één van de buren van het Rivierenhof stelden buurtregisseurs Ignace Bruggeman en David Hilderson aan het Rivierenhof voor om de campagne ook hier te laten lopen. Verdyck: “Zo’n samenwerking leek ons meteen een goed idee. Ook het district Deurne en politiezone Antwerpen ondersteunen ons hierbij.”

 

Om de bezoekers te sensibiliseren en ze aan te sporen tot hoffelijk gedrag, zijn er aan de belangrijkste ingangen en op de drukste punten in het Rivierenhof sandwichborden en afzonderlijke panelen geplaatst. Daarop zie je verschillende boodschappen zoals ‘Bedankt om voorrang te geven’ en ‘Bedankt om trager te fietsen’. “Daarnaast staat er op de Parkweg een snelheidsmeter”, voegt Verdyck er aan toe: “Die laat een groene smiley zien als je met aangepaste snelheid rijdt, een rode als je te snel rijdt. Ook zullen onze domeinwachters tussen 7 en 13 maart parkbezoekers aanspreken om meer rekening te houden met de andere parkgebruikers en hoffelijke fietsers bedanken voor hun correct gedrag. Daarna zal de politie regelmatig controles uitvoeren en handhaven om er op toe te zien dat iedereen zich hoffelijk gedraagt.”

Hoffelijkheidsambassadeurs

Gedeputeerde Colson besluit: “Om iedereen zich goed te laten voelen in het Rivierenhof en gevaarlijke situaties te vermijden, roep ik alle fietsers op om voorzichtig en met aangepaste snelheid te rijden. Ik hoop dat iedereen zich gedraagt als hoffelijkheidsambassadeur van het park.”

PRAKTISCHE INFO:

Wanneer:
vanaf 23 februari 2022.

Waar:
Provinciaal groendomein Rivierenhof, via Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne.

Meer info:

Infopunt Domeinwacht Rivierenhof op T 03 360 52 18.

 

Website:

www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof

Social media:

www.facebook.com  > Rivierenhof

www.instagram.com > Rivierenhof

www.twitter.com > DeDomeinen

Persbericht: Provincie Antwerrpen
Foto’s copyright PGRA provincie Antwerpen

Foto: copyright PGRA provincie Antwerpen

Flyer:

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten