Foto:

Er worden in de meetnetten van de drie gewesten hoge fijnstofconcentraties (PM2.5 en PM10) in de lucht gemeten. De 24-uurgemiddelde fijnstofconcentraties

zijn in elk van de drie gewesten hoger dan de informatiedrempel van 35 µg/m³ (PM2.5). In Vlaanderen en Wallonië ten noorden van Samber en Maas zijn ook de 24-uurgemiddelde PM10-concentraties hoger dan de informatiedrempel van 50 µg/m³. Op basis van de huidige voorspellingen verwachten we dat de fijnstofconcentraties ook de volgende dagen hoog zullen blijven.

De hoge fijnstofconcentraties ontstaan doordat de luchtvervuiling (afkomstig van industrie, landbouw, verkeer en gebouwenverwarming) door ongunstige dispersieomstandigheden (lage windsnelheden) slecht verdund wordt. Door het koude weer is de uitstoot van de gebouwenverwarming, voornamelijk veroorzaakt door houtkachels, ook hoger.

Meer informatie via onderstaande link:
https://www.irceline.be/nl/smog/smog_info/2022/fijn-stof-informatiebericht-van-donderdag-15-december-2022/view

Persbericht: Ircel-Celine

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten