MORTSEL – Ieder jaar maakt Mortsel steun vrij voor ontwikkelingshulp. Voor de tweede maal organiseert lokaal bestuur Mortsel een stemming voor de titel

‘Mondiaal Project van het jaar’. Op deze manier maakt Mortsel een extra subsidie vrij van 1.000 euro voor een mondiaal project. Welk project deze extra subsidie krijgt, dat bepaalt de burger.

Zuidsteun

Advertisements

Lokaal bestuur Mortsel voorziet jaarlijks een budget voor haar mondiaal beleid om steun te geven aan projecten die zich inzetten voor de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Zo wordt jaarlijks ondersteuning geboden aan de koepel 11.11.11 en aan noodhulp, zoals Oekraïne.

Daarnaast worden ook 10 Zuidsteun projecten in ontwikkelingslanden bijgestaan: Schools For Malawi, Rikolto, Steungroep straatkinderen AMAR, Projecten voor Afrika, Lake Bunyonyi Secondary School, Matumaini Katanga, Parochies Mortsel, Kebene, Oxfam en Zoodo.

Mondiaal Project van het jaar

Lokaal bestuur Mortsel maakt nog eens een extra subsidie van 1.000 euro vrij voor één van deze 10 Zuidsteun projecten.

 En de burger mag beslissen wie die steun krijgt. Om de inwoners van Mortsel actiever te betrekken bij het mondiaal beleid werd vorig jaar de stemming ‘Mondiaal Project van het jaar’ gelanceerd. Inwoners krijgen de kans om te stemmen op hun favoriete project. Het project dat de meeste stemmen heeft verzameld ontvangt de extra subsidie en mag gedurende een jaar de titel dragen van ‘Mondiaal Project van het jaar’.

Vorig jaar won Lake Bunyonyi Secondary School Project de prijs en kreeg zo extra steun om hun project te realiseren.

Hoe stemmen?

De inwoners van Mortsel kiezen welk ontwikkelingsproject de prijs ‘Mondiaal Project van het jaar’ verdient. Stemmen kan via www.mortselbestuift.be/mondiaal-2022 tot en met 11 november 2022.

Persbericht: lokaal bestuur Mortsel