Foto: Kasteel Hof Ter Linden

EDEGEM – Studenten kunnen deze maand weer komen blokken in Kasteel Hof Ter Linden. Het gebouw wordt opengesteld voor studenten door een samenwerking tussen Jong N-VA Edegem,

Lokaal bestuur Edegem en vzw Kempens Landschap. “We merken dat alternatieve studieplaatsen erg populair zijn. Met deze organisatie op een unieke locatie spelen we in op de noden van de jongeren”, zegt voorzitter van Jong N-VA Edegem Jimi Claeys. 

 

Het is de derde examenperiode op rij dat de Edegemse jongeren van N-VA een extra studielocatie voorzien. “De studieplekken zijn voor ons een speerpunt. Het is een van onze pijlers uit het actieplan dat we vorige maand aan het gemeentebestuur bezorgden. Voor de derde blokperiode keer op rij richten we nu een gebouw in als studieruimte en we zullen deze trend de volgende examenperiodes verderzetten. Je krijgt er van de studenten veel dankbaarheid voor terug. Daarnaast is het erg mooi om te zien dat we op de logistieke steun van verschillende Edegemnaren kunnen rekenen. Bij aankomst troffen we een leeg kasteel aan, maar intussen hebben we de zalen allemaal gezellig ingericht en zijn ze voorzien van alle comfort die een student nodig heeft. Een vlotte internetverbinding, stopcontacten en de nodige stoelen en tafels. Mede dankzij de spullen die inwoners en handelaars hebben aangeboden. Er is zelfs een soort van veranda met zeteltjes en vooral een zalig rustgevend uitzicht”, zegt Jimi Claeys.

Ontspanningsmoment

Studieplaatsen zijn een ontmoetingsplaats waar studenten samen studeren. Maar de jongeren komen er even goed samen om een stukje sociaal contact tijdens de blok te behouden. “Samen studeren stimuleert. Zo houden ze elkaar gefocust en ontstaat er een spontane sociale controle. Maar uiteraard is er ook ruimte voor de nodige ontspanning. De prachtige groene omgeving biedt rust in het hoofd. Het uitzicht is relaxerend, maar het park is eveneens ideaal om je lunch op te eten, te wandelen of voor een spelletje badminton of kub. Als studietip geef ik mee dat ontspanning minstens even belangrijk is voor een evenwichtig studieschema.”

Elke dag van de week tussen 9 en 18 uur is het kasteel geopend voor studenten. Er zijn 20 plaatsen voorzien. De weekends zijn felbegeerd dus snel reserveren is de boodschap. Inschrijven kan eenvoudig via de link bit.do/studerenhtl2022 op sociale media via Instagram @jongnva.edegem of Facebook.

Persbericht: Jong N-VA Edegem
Foto’s: Copyright Jong N-VA Edegem

(klik op foto’s om te vergroten)

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.