Nieuwe update!

Video: Jong N-VA Edegem

Foto: Jong N-VA

EDEGEM – Op zondag 30 mei kozen de jonge leden van N-VA Edegem een nieuw bestuur voor de jongerenafdeling die wordt opgericht in hun gemeente.

N-VA-lidkaarthouders die jonger zijn dan 31 jaar worden automatisch lid van Jong N-VA. Edegemnaren die hieraan voldoen, kregen de kans om zich kandidaat te stellen en een bestuur te kiezen voor de lokale jongerenpartij.

 

Enkele enthousiaste Edegemnaren blazen de bestuursploeg van Jong N-VA Edegem nieuw leven in. Jimi Claeys (27), sinds 2019 bestuurslid bij N-VA Edegem, werd verkozen tot voorzitter. De 19-jarige jonge vrouw Resy Put is ondervoorzitster. Het mandaat van secretaris zal worden ingevuld door de sympathieke Mauni Shah. Ze heeft internationale ervaring als marketingstudente en ontwerpt nu haar eigen juwelen in combinatie met een job in de IT-sector. Julien De Wit (21) die samen met Koen Metsu recent het boek Ontwapend schreef, zal ook hier zijn schrijfskills als communicatiemanager kunnen bovenhalen. Nieuwkomers bij de N-VA zijn hockeytalent Jules Weyts (17) en jonge belofte Oscar Declercq (18), betrokken bij Jeugdhuis Het Varken. Nog een nieuw gezicht is gymnaste en ambassadrice van de Special Olympics Celine Ramaekers (21). Gemeenteraadsleden Axel Guldentops (29) en Cedric Guisson (26) vervolledigen samen met Hannelore Arnouts (21), al enkele jaren bestuurslid bij de moederpartij, het bestuur. Cedric zal mede dankzij zijn ervaring als scoutsleider de evenementen in goede banen leiden.

Advertisements


Boordevol ambitie

De nieuwbakken bestuursploeg heeft alvast heel veel zin om zich in te zetten voor een nog meer bruisende gemeente. Ze steken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken en stellen eerstdaags hun oprichtingsmemorandum voor. “We wachten nog even op de website die Jong N-VA nationaal spoedig online zal gooien. Volg ons alvast op Facebook, Instagram en Twitter voor de meest recente updates”, zegt Julien De Wit. Het memorandum dient als een soort van visietekst die moet scherpstellen waar de N-VA-jongeren de komende jaren naartoe willen werken. In de tekst leggen ze een aantal actiepunten voor om met thema’s die jongeren na aan het hart liggen zoals onderwijs, mobiliteit, vrije tijd en duurzaamheid aan de slag te gaan.

“We vonden het belangrijk heel duidelijk te communiceren waar we voor staan. Lokale politiek is niet zozeer zwaar ideologisch, maar kwestie van een gezonde verstandhouding te bewaren met de inwoners. Tijdens onze events zal er ruimte zijn om dieper in te gaan op de Vlaams-nationalistische visie van de politieke partij, maar we zetten vooral in op concrete lokale acties zoals zwerfvuil aanpakken, studieplekken voor studenten organiseren, een team helpende handen inzetten tijdens het jaarmarktweekend en het mee coördineren van de eerste Edegemse zomerschool”, zegt voorzitter Jimi  Claeys. Hij meent dat jonge mensen in Edegem veel kansen krijgen en de gemeente een lanceerplatform is voor elke jongere die zijn of haar vleugels wil uitslaan, maar dit nog steeds beter kan ondersteund worden. “Nu is de tijd daar om met deze Jong N-VA-afdeling iets terug te doen voor de gemeenschap waar we zo veel aan te danken hebben. Ik denk maar aan de sterke scholen, de sportfaciliteiten- en clubs, de parken en pleinen waar we uren in hebben geravot of de vele feestjes van onze verenigingen.”

Trotse burgemeester

Het N-VA bestuur in Edegem is opgetogen met het initiatief van de jongeren. Burgemeester Koen Metsu: “Wanneer zoveel beloftevolle jongeren zulke geweldige initiatieven nemen om onze gemeente nog beter te maken, kan je dat alleen maar toejuichen. We boffen als lokale partij dat deze geëngageerde jongeren op ons grondgebied wonen. Jong N-VA Edegem is bovenal een ongelooflijk plezante bende.”

“Voor N-VA is het van groot belang dat jongeren, ze zijn tenslotte onze toekomst, zich politiek
engageren. Ik ben laaiend enthousiast over deze jonge mannen en vrouwen en
ontzettend blij dat ze dit geweldig initiatief nemen”, zegt een trotse voorzitter van
N-VA Edegem Hugo Van Bueren.

Ex-voorzitter van Jong N-VA nationaal en huidig schepen van Jeugd Lawrence Vancraeyenest
en gewezen Kamerlid Renate Hufkens worden respectievelijk peter en meter van de afdeling.

Persbericht: Jong N-VA

Foto’s ©Yannick D’haene

(klik op foto’s om te vergroten)