Foto:

BOECHOUT – In Boechout vormen de bib, de Podiumacademie, de Beeldacademie en de Jan Frans Willemsschool op zondag 20 november opnieuw het decor voor Kunstendag voor Kinderen. Die dag kunnen kinderen zich creatief uitleven en verschillende kunstvormen ontdekken. Inschrijven is gratis.

 

De gemeente Boechout organiseert op zondag 20 november allerlei activiteiten rond Kunstendag voor Kinderen. Er zijn workshops voor alle leeftijden. “We willen kinderen op een leuke manier laten kennismaken met verschillende vormen van kunst. Zowel film, virtual reality, beeldende kunst als boeken komen aan bod”, zegt burgemeester Koen T’Sijen.

Programma

 In de Boechoutse bib ontdekken kinderen van 4 tot 7 jaar hoe je van oude boeken en tijdschriften grappige en mooie diertjes kan maken. In de Beeldacademie gaan kinderen van 6 tot 9 jaar op zoek naar de persoon achter de kunstenaar en gebruiken ze penselen, kleurpotloden en krijt om zelf een artiest te worden. In de Podiumacademie kunnen kinderen vanaf 6 jaar komen kijken naar de film ‘Minuscule 2’. Tot slot zijn kinderen van 9 tot 12 jaar welkom in de Jan Frans Willemsschool voor een workshop rond virtual reality. Ze gaan aan de slag met een 360° camera, maken een ‘fotosphere’ en wandelen als een reus op een mini-planeet.

De workshops in de Beeldacademie en in de Jan Frans Willemsschool worden georganiseerd door Trill.

Praktisch

 De plaatsen zijn beperkt. Het is daarom verplicht om je kunstenaar in spe op voorhand in te schrijven. Dat is gratis en kan vanaf 1 november via www.boechout.be/vooruit. Het volledige programma met de locaties, tijdstippen en leeftijden per activiteit vind je terug op www.boechout.be/kunstendagvoorkinderen.

Persbericht: gemeente Boechout

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.