Video:

MORTSEL – Vergunning voor de openbare parking aan de Krijgsbaan, afgeleverd door de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar eind 2014,en met een maximale geldigheid van 6 jaren

Ondertussen is deze termijn verstreken en houdt het stadsbestuur van Mortsel deze parking al 1,5 jaar illegaal open.

De vergunning van de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar was nochtans duidelijk.  Op basis van het door de stad Mortsel opgestelde RUP voor dit gebied(wat onder andere op deze locatie voorziet in een ondergrondse parking) , een tijdelijke vergunning afleveren van 6 jaar om binnen die termijn het RUP uit te voeren en de parking ondergronds te brengen.

De vergunning is ondertussen verlopen en het RUP werd niet uitgevoerd.

Bijgevolg mag de parking er niet meer zijn of moet er op zijn minst een nieuwe (tijdelijke) vergunning worden aangevraagd.

Wil het stadsbestuur zelf niet meer voor deze parking ondergronds gaan, maar krijgt zij geen vergunning om de huidige situatie te behouden ?

Ook in dat geval is het openhouden van deze parking illegaal.

Het Vlaams Belang wil ten allen prijzen vermijden dat de huidige parking moet sluiten.  Hiervoor moet zo snel mogelijk een passende en wettelijke oplossing gezocht worden.

Het Vlaams Belang vindt het echter bijzonder stuitend ,

dat dit NVA – Vooruit – VLD stadsbestuur de Mortselse inwoners allerlei stedenbouwkundige regels oplegt , tot soms in het absurde toe ,

Maar zelf een openbare parking illegaal laat verder bestaan, daar er geen geldige stedenbouwkundige vergunning meer voor bestaat.

Ons raadslid Mark Schampaert zal het stadsbestuur hierover in de gemeenteraad van 26/04 interpelleren.

Perstekst: Vlaams belang

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten