Foto: Boskapel met gids

Toerisme Zuidrand en Natuurpunt Oude Spoorwegberm leiden je rond langs het boskapellenpad in Kontich.

Deze wandeling is genomineerd voor Wandeling van het Jaar 2022 in de Provincie Antwerpen. Maak kennis met de boskapellen, de oude spoorwegberm en verassend groen in de Antwerpse Zuidrand.

Geleide wandeling op 12 juni

Op zondag 12 juni krijg je de kans om samen met een Natuurpunt gids deze verrassend groene wandeling te ontdekken.

Het pad loodst je langs knotwilgen, houtkanten en bloemrijke hooilanden. Je doorkruist, af en toe vanop een vlonderpad, de natuurgebieden Langbos, Babbelse Plassen en Schapenhagen. De Oude Spoorwegberm trakteert je op een open en rustgevend landschap met fraaie vergezichten. De twee historische boskapellen – waarvan één met uniek boommonument – zijn echte pareltjes.

Wandel je met ons mee?

Wandeling van het jaar 2022

Het Boskapellenpad in Kontich werd genomineerd voor de wedstrijd wandeling van het jaar 2022 in de Provincie Antwerpen. Je kan nog tot 31 augustus stemmen voor deze wandeling. Zet mee onze streek op de kaart met jouw stem en help ons de eerste prijs voor deze tiende editie in de wacht te slepen.

Praktisch

Zondag 12 juni van 13u30- 17u30

Gratis, inschrijven via

Lengte wandeling: 10,5 km.

Start en parking: 13u30 aan kerk Kontich Kazerne, Holle weg 2/28, 2550 Kontich

Tip: Kom zoveel mogelijk met de fiets.

Opgelet: lange broek en aangepast schoeisel voorzien (60% onverharde paden).

Meer info en stemmen kan via: www.dezuidrand.be en www.toerismezuidrand.be

Toerisme Zuidrand

Toerisme Zuidrand is een samenwerkingsverband voor toerisme en recreatie tussen zeven gemeenten in de Antwerpse Zuidrand (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de provincie Antwerpen.

Persbericht: De Zuidrand Streekvereniging
Foto’s: Copyright Frank Hellemans

Foto: Vlonderpad langs Boskapellenpad

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.