Foto:

Drie organisaties en avAnt Provinciaal Onderwijs helpen de Sint aan ingepakte cadeautjes voor kansarme kleuters.

Twee klassen van avAnt Provinciaal Onderwijs helpen Sinterklaas met cadeautjes inpakken voor kansarme kinderen. Ze werken daarvoor samen met drie Antwerpse organisaties: Zenith vzw, Soroptimist International en Betonne Jeugd. Vanmiddag werden de cadeautjes opgehaald zodat de Sint ze binnenkort kan uitdelen.

De leerlingen van het derde jaar Organisatie en Logistiek en het vierde jaar Kantoor zorgen mee voor een leuke Sinterklaas voor kansarme kleuters tot drie jaar. Dat doen ze door de cadeautjes in te pakken met vrolijk inpakpapier. De actie kadert in een les waarbij de leerlingen oefenen in het inpakken van producten. Oorspronkelijk wilde leerkracht verkoop Inge Huegens de kerstgeschenken van haar collega’s laten inpakken. De oproep om cadeautjes in te leveren kwam toevallig ook ter ore van vrouwenorganisatie Soroptimist International die meteen contact opnam met de school.

Advertisements

De sinterklaascadeautjes zijn een donatie van Zenith vzw, die hulp verleent aan behoeftigen in Antwerpen. Ze worden door Soroptimist International aan Betonne Jeugd geschonken, een Antwerpse jeugdwerking. Die laatste zet zich momenteel in voor alleenstaande behoeftige ouders van kinderen tot drie jaar. Want, ook zij hebben recht op cadeautjes van de Sint. Voor het feestelijke verrassingseffect zijn er de leerlingen van avAnt Provinciaal Onderwijs die alle sinterklaascadeautjes inpakken.

Sinterklaascadeautjes zijn onderweg

Omdat Sinterklaas het erg druk heeft deze periode, helpen de leerlingen van avAnt een handje. Zo dragen ook zij hun steentje bij aan een feestelijke eindejaarsperiode voor kinderen die anders misschien uit de boot zouden vallen. Alle cadeautjes werden vrijdagmiddag keurig ingepakt en opgehaald om terug aan de Sint te geven. Nu nog drie keer slapen, en dan is het eindelijk zover!

Inge Huegens is trots op haar leerlingen: “Leren inpakken is veel leuker met echte cadeautjes, en al helemaal als ze voor een goed doel zijn. Ik ben heel trots op het engagement en het enthousiasme van mijn leerlingen en natuurlijk op het eindresultaat.”

Persbericht: Provincie Antwerpen
Foto:s Tine Pauwels

(klik op foto’s om te vergroten)

Foto’s: copyright ©Tine Pauwels – ©Provincie Antwerpen