Foto:

Op woensdag 19 oktober organiseert IOED Zuidrand samen met Vastgoed Van Hoof een infoavond voor (toekomstige) eigenaars van gebouwen die op de inventaris bouwkundig erfgoed staan.

Medewerker bouwkundig erfgoed bij de IOED Zuidrand, Michelle Segers, licht toe: “De Inventaris bouwkundig erfgoed omvat een brede waaier aan historische gebouwen en constructies. Naast grote monumenten als kastelen en kerken, gaat het ook over kenmerkende burgerhuizen, arbeiderswoningen of pittoreske hoeves.”

Ben jij fiere eigenaar van een erfgoedpand dat is vastgesteld op de inventaris bouwkundig erfgoed, maar niet beschermd als monument? Dan vraag je je misschien af wat dit voor impact heeft? Daarom organiseert IOED Zuidrand, samen met Vastgoed Van Hoof een infosessie op 19 oktober 2022.

In eerste instantie hopen we dat je als een goede huisvader de erfgoedwaarden van jouw pand respecteert. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Aangezien de panden erfgoedwaarden bezitten, zijn er verschillende zaken waarmee je best rekening kan houden. Daarnaast zijn er een aantal rechtsgevolgen aan de vaststelling verbonden, die het behoud van deze gebouwen moet stimuleren.

Naast jouw vragen over vastgestelde erfgoedpanden, zal de IOED ook wat meer vertellen over archeologie, archeologienota’s en wat je precies moet doen bij een toevalsvondst.

Niet zeker of jouw gebouw op de inventaris bouwkundig erfgoed staat? Zoek het dan hier: https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/zoeken.

 

Praktisch

Wanneer? Woensdag 19 oktober om 19u
Waar? Vastgoed Van Hoof, Mechelsesteenweg 141, Hove
Inschrijven? 

IOED Zuidrand

IOED (Intergemeentelijke Onroerend ErfgoedDienst) Zuidrand is een samenwerkingsverband voor onroerend erfgoed tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de Vlaamse overheid. IOED Zuidrand ondersteunt de gemeenten in hun

onroerend erfgoedbeleid, en is het aanspreekpunt voor professionals en particulieren met vragen over het erfgoed van onze regio.

IOED Zuidrand is een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand.

 

Meer Zuidrand nieuws?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn, of schrijf je in op onze nieuwsbrief via www.dezuidrand.be/nieuwsbrief.

Persbericht: De Zuidrand

Met de steun van:

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.