Foto: ©De Zuidrand

Lokale Helden veroveren het podium

Op zaterdag 30 april ’22 staan in heel Vlaanderen en Brussel honderden activiteiten gepland met lokaal muzikaal talent. En ook de Zuidrand doet uiteraard mee!

Kom jouw lokale helden steunen of kom genieten van verhalen over het muzikale Zuidrand-verleden.

In Lint zorgt Klub Kultuur op 30 april voor een echte Battle of the Bands waar zes groepen strijden om de winst. Meltheads, finalist van De Nieuwe Lichting (Studio Brussel), sluit de avond af. DJ Weerman draait plaatjes tussendoor.

In het jeugdhuis van Mortsel en Hove barst het feest los, met lokale bands, optredens en DJ’s. Op 29 april is het in Mortsel een echte “fissa”, op 30 april kunnen DJ’s hun kunnen tonen in Tjok Hove. Ook cultuurcafé Hoogmis uit Edegem zorgt op 30 april voor lokaal talent én lokale biertjes.

Het volledige programma kan je terugvinden op www.dezuidrand.be/LH.

Lokale helden in de Belpop Bonanza theatershows

Met Belpop Bonanza vertellen Jan Delvaux en Jimmy Dewit honderduit over de geschiedenis van de Belgische popmuziek. En dit jaar strijken ze ook meermaals neer in de Zuidrand!

Op 28 april komen ze met hun theatershow naar het CC Aartselaar en op 30 april naar de Mark Liebrecht Schouwburg in Mortsel.

Daarin brengen zij een ode aan de muzikale geschiedenis van het zuiden van Antwerpen. Want daar valt heel wat over te vertellen! Van AC/DC, Boris Daenen, Julian Marley en Tamino tot Isabelle A, Green Day, Bart Peeters en Sinéad O’Connor. Zonder Della Bosiers, David Bovée, Kris De Bruyne en Theo Mertens te vergeten natuurlijk.

Het wordt een spannende, grappige en entertainende revue over… The sound of the Zuidrand!

Tickets en info via www.dezuidrand.be/belpop.

 

Cultuurregio Zuidrand

Cultuurregio Zuidrand is een samenwerkingsverband voor cultuur tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met steun van de Vlaamse overheid. Cultuurregio Zuidrand werkt aan de bovenlokale cultuurwerking. Ze brengt culturele partners bij elkaar, versterkt en verbreed het regionaal cultuuraanbod en vergroot de cultuurparticipatie.

Cultuurregio Zuidrand is een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand.

Meer Zuidrand nieuws?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn, of schrijf je in op onze nieuwsbrief via www.dezuidrand.be/nieuwsbrief.

Perstekst: De Zuidrand Streekvereniging

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten