Foto: ©Yadi-Media

MORTSEL – Op woensdag 28 september kan je met paard en kar van en naar de Mortselse markt rijden. Deze actie kadert binnen het project ‘100 jaar markt’.

Op 4 januari 2022 was het exact 100 jaar geleden dat er voor het eerst markt werd gehouden in Mortsel. Dat werd doorheen het jaar op verschillende manieren gevierd.

 

Oude foto’s in het straatbeeld die een blik op het verleden van de markt gunden, een herbruikbare boodschappentas voor alle bezoekers, improvisatietheater op de markt, een wedstrijd tussen verschillende standhouders, kortom het voorbije jaar werden zowel de bezoekers als de marktkramers extra in de bloemetjes gezet. Een ritje met paard en kar nu woensdag knipoogt opnieuw naar de historische waarde van de markt.

 

“Zo zijn de feestelijkheden rond 100 jaar Mortselse markt een mooi voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is wanneer verschillende bevoegdheden samenvallen. Erfgoed en lokale economie hand in hand!”, aldus bevoegde schepen Ilse Lacante.

 

Wie een ritje wil maken, kan op- en afstappen aan de markt zelf ter hoogte van de parking Floralaan/Christus Koninglaan én aan de Sint-Benedictuskerk. Paard en kar rijden van 08.00 tot 12.00 uur.

 

Duimen voor mooi weer mag altijd, maar ook bij regen zit je lekker droog onder de huif.

Een ritje met de kar is helemaal gratis.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.