Foto:

MORTSEL – Nog tot en met 31 januari kunnen verenigingen uit Mortsel, hun leden en vrijwilligers genomineerd worden voor de M-ies.

Deze nominaties en bijhorende befaamde titels vervangen sinds vorig jaar de Kampioenenviering, die enkel sportkampioenen in de kijker zette. Nu worden ook de sociaal-culturele organisaties betrokken.

 Waarom er M’ies georganiseerd worden?

“De verenigingen zijn en blijven het kloppend hart van onze stad. We willen deze inzet op verschillende vlakken bekendmaken en ook belonen. Iedereen blinkt immers op zijn manier uit. Vermits het bijzondere tijden zijn en ook onze verenigingen zwaar lijden onder deze coronapandemie, is het des te belangrijker om hen met deze M-ies in de kijker te zetten en onze waardering te tonen!” aldus schepen Ilse Lacante.

Wat zijn de verschillende categorieën?

Er zijn vijf categorieën waarin verenigingen zichzelf, elkaar, hun leden of vrijwilligers kunnen nomineren:

M-top, Meer dan, M-DOD, M-krak en M/V.

De eerste drie betreffen de vereniging of organisatie als geheel, de twee laatste richten zich tot individuen.

  • M-top: de vereniging of organisatie die zich het voorbije jaar op alle gebied onderscheidde van de anderen.
  • Meer dan: de vereniging of organisatie die de hand uitreikte naar de maatschappij, voor verbondenheid zorgde en maatschappelijk engagement toonde.
  • M-DOD: de vereniging of organisatie die volop inzette op duurzaamheid, met als 3 doelstellingen dit jaar: ongelijkheid verminderen, verantwoorde consumptie en productie en tot slot klimaatacties.
  • M-krak: de persoon die een sport- of cultuurprijs won waarmee die zich vereeuwigde, een talent dat ontdekt werd.
  • M/V: de M staat voor Mortsel en de V voor vrijwilliger. Wie is de ultieme vrijwilliger?

 Hoe nomineren en stemmen?

Iedereen, als in… íedereen, mag zijn zegje doen over wie in welke categorie wint. Dit gebeurt via het participatieplatform van lokaal bestuur Mortsel: www.mortselbestuift.be/m-ies-2021. Benieuwd wie er dit jaar in de prijzen valt, of bang dat jouw favoriet nog niet genomineerd is? Nog tot en met 31 januari kan jij mee nomineren en een stem uitbrengen.

Wie ging er vorig jaar naar huis met een M’ie?

Vorig jaar werden er 33 nominaties ingediend en 1.544 stemmen uitgebracht. Scouts 32/48 en Satori Kwai kwamen als grote winnaars uit de bus. Satori Kwai werd hierbij genomineerd in verschillende categorieën.

Op vrijdag 18 februari 2022 maken we de nieuwe winnaars bekend.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.