Kerkhof Mortsel-Dorp

Mortsel – Op 1 november organiseert lokaal bestuur Mortsel een herdenkingsmoment voor de slachtoffers van het bombardement van 5 april 1943. Op de begraafplaats van Mortsel-dorp wordt op elk kruisje van het ereperk van 5 april een brandend kaarsje geplaatst met de tekst ‘Mortsel herdenkt’. Het gaat maar liefst om 471 kruisjes waar er een kaarsje zal branden. Zo ontstaat er rond valavond een sfeervol lichtveld op de begraafplaats.

 

Nu de coronacijfers helaas niet de goede kant opgaan, zal enkel de burgemeester aanwezig zijn om de kaarsjes aan te steken, samen met leden van de werkgroep 5 april.

 

“In deze coronatijd  wil ik in naam van alle Mortselaars symbolisch even stilstaan bij de vele slachtoffers van het grootste drama van onze stad. En dit met veel respect en eerbied voor alle slachtoffers en hun families”, aldus burgemeester Erik Broeckx.

 

Wat er tijdens WO II in Mortsel gebeurde, maakt zo veel jaren later nog steeds veel indruk. Dat merkten we ook tijdens de 75-jarige herdenking  2 jaar geleden. Onder de noemer ‘Geef hen een plaats in je hart’, werden toen maar liefst 936 herinneringsdoosjes gevuld door Mortselaars, één voor ieder slachtoffer van het dodelijkste bombardement van heel de Benelux tijdens WO II. De doosjes stonden een hele tijd op het Stadsplein en kregen later een permanente plek op de begraafplaats van Mortsel-dorp. Daar kan de herdenkingswand nog steeds bezocht worden. Omdat we het nooit zouden vergeten.

Persbericht: Lokaal Bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.