Foto: Lokaal Bestuur Mortsel

Mortsel – Lokaal bestuur Mortsel zet in op label ‘Generatie Rookvrij’. Met dit label zorgen we er samen voor dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Want rookvrij opgroeien, dat zou vanzelfsprekend moeten zijn voor kinderen. Maar dat lukt alleen als zoveel mogelijk omgevingen waar kinderen komen, rookvrij worden gemaakt. In Mortsel geven we zelf het goede voorbeeld en maakten we alvast al onze speelterreinen rookvrij.

 

Om dit bekend te maken bij alle bezoekers, jong en oud, kregen de borden aan de Mortselse speelterreinen  een nieuwe look met daarop vier basisspelregels:

  1. Speel geen luide muziek. Respecteer de nachtrust.
  2. Honden aan de leiband en het kakje in een zakje.
  3. Dit speelterrein is rookvrij. Bedankt om niet te roken.
  4. Afval gooi je in de vuilbak of neem je mee naar huis.

 

Het principe van de rookvrije speelterreinen werden daarnaast ook in het vernieuwde politiereglement ingeschreven.

Schepen Gitta Vanpeborgh: “Ik ben een trotse schepen. Dit komt iedereen ten goede. Minder peuken op de grond, het is een stimulans voor (jong)volwassenen om minder te roken of te stoppen met roken en om kinderen te weerhouden om te beginnen roken. Immers ‘zien roken, doet roken’ en dat geldt zeker ook voor kinderen die zich vaak spiegelen aan hun voorbeelden.”

Persbericht: Lokaal Bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.