Mortsel – Net als tijdens de examenperiode eind vorig schooljaar, kunnen studenten ook nu terecht in een stille studieruimte in hartje Mortsel. Zaal ’t Parkske zet vanaf donderdag 17 december de deuren coronaproof open voor 22 jongeren om er zich in alle rust voor te bereiden op de examens.

 

Stille studieruimte

Normaal bruist het van de sfeer in Zaal ’t Parkske in Mortsel, een locatie die vaak gebruikt wordt voor allerhande feestjes, quizzen en fuiven. De laatste maanden doet de zaal dienst als vergaderlocatie voor de gemeenteraad en gemeenteraadscommissies. Nu de blokperiode voor de deur staat, biedt de ruimte opportuniteiten om op een andere manier te worden ingezet. Vanaf donderdag 17 december wordt ze  omgevormd tot een stille studieruimte. Mortselse studenten zijn er welkom om zich in alle rust te concentreren op hun studies. Iets wat thuis misschien niet altijd even goed lukt in deze bijzondere tijden waarin we allemaal dicht op elkaar leven. “Thuis studeren in grote drukte en met weinig ruimte is niet vanzelfsprekend. Met dit initiatief hopen we jongeren die nood hebben aan studierust en -ruimte – en die zijn er absoluut in Mortsel – dan ook een hart onder de riem te steken tijdens deze examenperiode. Alle beetjes helpen om deze moeilijke periode te overbruggen!”, aldus Gitta Vanpeborgh (schepen bevoegd voor gelijke kansen).

 

Praktisch

Iedere student krijgt er een eigen stoel en tafel ter beschikking. Alle andere spullen die ze nodig hebben om te studeren, brengen ze zelf mee. Er is ook een gratis wifiverbinding en uiteraard een stopcontact per tafel. Studenten kunnen er iedere werkdag terecht van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Een plekje reserveren kan op www.mortsel.be/stilte. In totaal biedt de stille studieruimte plaats aan 22 studenten per dag.

 

Wanneer

Data in december:

  • donderdag 17/12 en vrijdag 18/12
  • maandag 21/12, dinsdag 22/12 en woensdag 23/12
  • maandag 28/12, dinsdag 29/12 en woensdag 30/12

Data in januari :

  • telkens van maandag tot vrijdag
  • voorlopig tot 15 januari, eventueel verlengbaar afhankelijk van de coronamaatregelen
Persbericht: Lokaal Bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten