Tijdens het eerste weekend van oktober is het feestelijk winkelen geblazen in Mortsel. Handelaars verwennen je met kleine attenties en originele extra’s tijdens het Weekend van de Klant. En er is meer.

23 handelszaken zetten hun schouders onder een speciale herfsteditie van Mortsel showt!. Zo is het Stadsplein zaterdag het decor van een modeshow in openlucht, gepresenteerd door Eline De Munck.

 

Uiteraard verloopt Mortsel showt! op een coronaveilige manier.

Advertisements
  • Wie er graag bij wil zijn, registreert zich vanaf 14.00 uur ter plaatse bij de inkom. Ben je graag een dag op voorhand al zeker van een plekje, registreer je dan vandaag, vrijdag 2 oktober, online via deze link: www.mortsel.be/mortselshowt.
  • Iedere bezoeker krijgt een zitplaats. Die zijn beperkt tot 200.
  • Mondmaskers zijn verplicht voor alle bezoekers.
  • Om de social distance regel ook voor de modellen te kunnen garanderen, wordt de catwalk opgebouwd in een U-vorm. Op deze manier hoeven de modellen elkaar niet te kruisen.

 

Behalve de openlucht modeshow, is er ook kinderanimatie (grime, hoedenmakerij en kapsalon) op het Stadsplein en straatanimatie in de winkelstraten. Op het Gemeenteplein geniet je van een gratis rondje op de zweefmolen. Die staat er trouwens het hele weekend, want ook op zondag zijn de winkels open.

 

Wie een bezoekje brengt aan het commercieel centrum, maakt trouwens het hele weekend kans om in de prijzen te vallen en Mortselse cadeaubons te winnen. Zo wil lokaal bestuur Mortsel de klanten bedanken. “Nu meer dan ooit, in deze bizarre tijden is het nodig dat we iedereen stimuleren om vooral lokaal te kopen. Zo ondersteunen we onze handelaars, die zelf keer op keer blijk geven van een enorme veerkracht en creativiteit! Als stad zullen we dit dan ook blijven doen in de toekomst!” aldus Ilse Lacante, schepen bevoegd voor lokale economie.

 

Programma zaterdag 3/10

  • Van 11.00 tot 18.00 uur: zweefmolen op het Gemeenteplein
  • van 14.00 tot 17.00 uur: kinderanimatie met kindergrime, hoedenmakerij en kapsalon op het grasveld naast het Stadsplein (zuidzijde)
  • van 13.00 tot 17.30 uur: straatanimatie in de straten van het commercieel centrum
  • van 14.30 tot 15.30 uur: modeshow op catwalk op het Stadsplein (zuid)

 

Animatie zondag 4/10

  • Van 11.00 tot 18.00 uur: zweefmolen op het Gemeenteplein

 

Deelnemers modeshow

César Menswear – Formen – Edith Of Oxford – Hunkemöller – Haumaru Fashion – Marga – Marga Pop Up – Bostini – Didish – Plume – Optiek Vanbaeden – Metal – Verhelst Optiek – Kousenboetiek– Bobby Sewing – Rand – ’t Bazarke – Jama Lederwaren – Frannje – Alias – Goed – OPTI-MINE – Zwart.