Tijdens het eerste weekend van oktober is het feestelijk winkelen geblazen in Mortsel. Handelaars verwennen je met kleine attenties en originele extra’s tijdens het Weekend van de Klant. En er is meer.

23 handelszaken zetten hun schouders onder een speciale herfsteditie van Mortsel showt!. Zo is het Stadsplein zaterdag het decor van een modeshow in openlucht, gepresenteerd door Eline De Munck.

 

Uiteraard verloopt Mortsel showt! op een coronaveilige manier.

  • Wie er graag bij wil zijn, registreert zich vanaf 14.00 uur ter plaatse bij de inkom. Ben je graag een dag op voorhand al zeker van een plekje, registreer je dan vandaag, vrijdag 2 oktober, online via deze link: www.mortsel.be/mortselshowt.
  • Iedere bezoeker krijgt een zitplaats. Die zijn beperkt tot 200.
  • Mondmaskers zijn verplicht voor alle bezoekers.
  • Om de social distance regel ook voor de modellen te kunnen garanderen, wordt de catwalk opgebouwd in een U-vorm. Op deze manier hoeven de modellen elkaar niet te kruisen.

 

Behalve de openlucht modeshow, is er ook kinderanimatie (grime, hoedenmakerij en kapsalon) op het Stadsplein en straatanimatie in de winkelstraten. Op het Gemeenteplein geniet je van een gratis rondje op de zweefmolen. Die staat er trouwens het hele weekend, want ook op zondag zijn de winkels open.

 

Wie een bezoekje brengt aan het commercieel centrum, maakt trouwens het hele weekend kans om in de prijzen te vallen en Mortselse cadeaubons te winnen. Zo wil lokaal bestuur Mortsel de klanten bedanken. “Nu meer dan ooit, in deze bizarre tijden is het nodig dat we iedereen stimuleren om vooral lokaal te kopen. Zo ondersteunen we onze handelaars, die zelf keer op keer blijk geven van een enorme veerkracht en creativiteit! Als stad zullen we dit dan ook blijven doen in de toekomst!” aldus Ilse Lacante, schepen bevoegd voor lokale economie.

 

Programma zaterdag 3/10

  • Van 11.00 tot 18.00 uur: zweefmolen op het Gemeenteplein
  • van 14.00 tot 17.00 uur: kinderanimatie met kindergrime, hoedenmakerij en kapsalon op het grasveld naast het Stadsplein (zuidzijde)
  • van 13.00 tot 17.30 uur: straatanimatie in de straten van het commercieel centrum
  • van 14.30 tot 15.30 uur: modeshow op catwalk op het Stadsplein (zuid)

 

Animatie zondag 4/10

  • Van 11.00 tot 18.00 uur: zweefmolen op het Gemeenteplein

 

Deelnemers modeshow

César Menswear – Formen – Edith Of Oxford – Hunkemöller – Haumaru Fashion – Marga – Marga Pop Up – Bostini – Didish – Plume – Optiek Vanbaeden – Metal – Verhelst Optiek – Kousenboetiek– Bobby Sewing – Rand – ’t Bazarke – Jama Lederwaren – Frannje – Alias – Goed – OPTI-MINE – Zwart.

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.