Foto: gedicht op raam Standaard boekhandel

MORTSEL – In het kader van de Poëzieweek 2023 gaan honderden Weesgedichten op zoek naar een adoptieraam in Vlaanderen.

Ook in Mortsel!  Samen slopen we het – onterecht – saaie imago van poëzie. Hoe? Door straten te overspoelen met gedichten. Maar liefst 60 gedichten vonden een plek op Mortselse ramen, deuren, vitrines. De adoptanten kozen een gedicht en koesteren het nog tot het einde van de poëzieweek op 2 februari 2023.

Speciaal voor deze actie werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters, van (inter)nationaal en net heel lokaal talent. Met het project #Weesgedichten slaan meer dan 90 bibliotheken de handen in mekaar om Vlaanderen om te toveren tot één grote, bewandelbare poëziebundel.

“Zowel particulieren als handelaars zijn enthousiaste adoptanten. En poëzie werkt verbindend! De wandelroute brengt je dan ook door gans Mortsel langs deze zestig gedichten! Een absolute aanrader!”, aldus schepen Ilse Lacante.

Fluistergedichten in de bib

Poëzie vind je in de bib het hele jaar door in de collectie dichtbundels, maar tijdens de poëzieweek verrassen de kinderen en jongeren van de afdeling woord van de Academie voor Muziek Woord en Dans de bezoekers op een persoonlijk voorgedragen gedicht tussen de boekenrekken.

 

Je vindt hen op deze momenten:

  • Maandag 30 januari 2023 van 16.30 tot 18.30 uur
  • Dinsdag 31 januari 2023 van 16.30 tot 17.30 uur
  • Dinsdag 31 januari 2023 van 18.30 tot 19.00 uur
  • Woensdag 1 februari 2023 van 14.00 tot 15.00 uur

De Poëzieweek in Mortsel is een samenwerking met Kunstkring Sirkel.

Wandelroute Weesgedichten Mortsel: https://izi.travel/browse/71bb3bfe-a472-4b8c-ac60-f2e4a35af031/nl. Gebruik bij voorkeur de app van izi.travel.

 

Persbericht: lokaal bestuur Mortsel

QR code

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten