Foto:

MORTSEL – Ook bij ons in Mortsel gebeurt soms het ondenkbare en moet er afscheid genomen worden van een kind*. Bij zo’n onmetelijk verdriet is

het belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor elkaar. Door deel te nemen aan de Koesterweek van vzw Berrefonds, tonen we dat we dit verdriet zien zodat ouders zich gesteund voelen.

 

Doorbreek het taboe
Samen met meer dan 190 andere steden en gemeenten in heel Vlaanderen, hijsen we tijdens de Koesterweek een speciale vlag en tonen we ons hart voor de gezinnen met verdriet in onze stad. Ieder jaar zijn er zo’n 1.500 nieuwe gezinnen die steun krijgen van het Berrefonds. Dat zijn er ontzettend veel, toch rust er nog steeds een groot taboe op het verlies van een kind. Om die reden organiseert het Berrefonds opnieuw een Koesterweek.

 

Toon mee je hart
Tijdens de Koesterweek zal het Berrefonds heel wat activiteiten organiseren zoals gratis webinars en een podcast om dit grote verdriet beter zichtbaar te maken. Ze roepen iedereen op om extra liefde in het straatbeeld te brengen door het dragen van een mooie pin, het delen van posts op sociale media of door een affiche voor het raam te hangen. Samen kunnen we houvast bieden aan gezinnen met verdriet om een kind* en laten we zien dat ze er niet alleen voor staan.

“Dat is een ontzettend sterke boodschap,” vult Christine Vandenhole, oprichter van het Berrefonds aan “dat we als samenleving tonen dat we naar dat verdriet kijken en hier de ruimte voor geven. Jammer genoeg kent iedereen wel iemand die een kind verloor. Dus iedereen kan ook een klein stukje verantwoordelijkheid nemen om een troostend signaal en wat extra warmte aan deze gezinnen te geven. Zeker in aanloop naar de feestdagen is dat uiterst belangrijk.”

Wij tonen als lokaal bestuur Mortsel alvast ons hart en roepen al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen.

 

Tijdens de Koesterweek van zondag 11 t.e.m. zaterdag 17 december hijsen we de Koestervlag en tonen we ons hart voor gezinnen die een kind* missen. Kijk op www.koesterweek.be wat je nog kan doen om mee het verschil te maken.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Foto kaarsjes

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.

Een reactie achterlaten