Foto: Mevrouw Van Herck

Mortsel – Vandaag werden in Mortsel de eerste vaccins toegediend. Woonzorgcentrum Mayerhof beet daarbij de spits af. De eer viel te beurt aan de 94-jarige mevrouw Van Herck. Het Mayerhof is het eerste woonzorgcentrum op Mortsels grondgebied waar gestart wordt met de vaccinatiecampagne. Later deze week volgt het Meerminnehof, volgende week is het de beurt aan Rubens. Drie weken na het eerste vaccin, krijgen de bewoners een tweede vaccin. Momenten waar door iedereen lang naar werd uitgekeken.

 

Alvast enkele reacties:

 

  • “Super blij dat al onze bewoners nu gevaccineerd zijn en er dus 95% minder kans op besmetting bestaat. En vooral zeer dankbaar dat na veel infomomenten 100% van de bewoners en hun familieleden de goedkeuring hiervoor gaven”, aldus Jean Pierre Waterkeyn, directeur van het Mayerhof.

 

  • “Het vaccin is een eerste stap naar het isoleren van het coronavirus en het stillen van de huidhonger bij onze bewoners”, aldus Inge Wittockx, directeur zorg bij lokaal bestuur Mortsel.

 

  • “Volgende week woensdag gaan wij van start met het toedienen van de vaccins. Wij kijken er zo naar uit. 99% van onze bewoners gaan zich laten vaccineren en we zijn uiteraard heel fier op de respons. Samen staan we sterk om de ‘vijand’ te overwinnen”, aldus Gladys Idehen, directrice van woonzorgcentrum Rubens.

 

De vaccins worden toegediend door verpleegkundigen van het woonzorgcentrum, onder begeleiding van de coördinerend en raadgevend arts. Binnenkort worden ook alle medewerkers een eerste keer gevaccineerd. Vaccinatie is de beste bescherming tegen het coronavirus en de grootste garantie dat we op termijn terug een normaal leven kunnen leiden.

 

  • Ook bevoegde schepen Gitta Vanpeborgh is blij dat de drie Mortselse woonzorgcentra nu aan bod komen: “Bijzonder blij en opgelucht, zowel voor de bewoners maar ook voor het personeel dat sinds maart 2020 dag in dag uit paraat is en onder druk staat! 

 

Wat de vaccinatiecampagne voor de bredere bevolking betreft, zijn de burgemeesters van de eerstelijnszone ZORA momenteel in collegiaal overleg om de opties te bekijken. Tegen het einde van de week is hier meer duidelijkheid over.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel

Door Studio S

Ik ben Dirk Ik ben 58jaar ik ben afgestudeerd als barman/garçon, de helft man mijn leven heb ik met mijn ouders een cafe hier in Mortsel gehad. Mijn grote droom was om een buschauffeur te worden, en ik heb deze droom kunnen verwezenlijken. Van kinds af aan was ik gepassioneerd door fotografie, zo heb ik op latere leeftijd hier een cursus voor gevolgd en ben een hobbyfotograaf geworden. Mijn passie was echter meer met bewegende beelden werken. Het begon met bewegende foto’s en is later overgegaan naar video. Ik woon al 46 jaar lang in Mortsel waar ook mijn hart ligt. Zo heb ik mijn hobby met Mortsel gecombineerd en Mortsel TV opgericht (nu Yadi Media). Dit is een internet TV dat intussen ook al een uit de hand gelopen hobby geworden maar een dat ik dolgraag doe.