Foto: Nieuwe website Stad Mortsel

Corona zorgde voor een verdere digitalisering van de maatschappij. Een boot die je niet meer kan en mag missen.

Lokaal bestuur Mortsel had al een goede website, maar de gebruiksvriendelijkheid kon beter. Een Mortselaar moet snel de weg vinden wanneer die op zoek is naar informatie. Uitgerekend met Sinterklaas krijgen alle Mortselaars een nieuwe website in hun schoen. En in hun broekzak, want ook op een smartphone ziet www.mortsel.be er heel goed uit.

Bevoegd schepen Steve D’Hulster is enthousiast: “De website wordt steeds meer een belangrijke toegangspoort tot de stad en de diensten. Met deze nieuwe website hebben we die toegangspoort sterk verbeterd en laagdrempeliger gemaakt. Mensen zullen er bijvoorbeeld beter informatie kunnen vinden, makkelijker een zaal of tickets kunnen reserveren en vlotter gebruik kunnen maken van het digitaal loket.”

Advertisements

De belangrijkste pluspunten op een rij:

  • Log in met het Burgerprofiel

Wanneer je inlogt via Mijn Burgerprofiel, heb je automatisch toegang tot Mijn Mortsel: al je ingediende en nog af te werken formulieren en aanvragen kan je hier in een handig overzicht terugvinden. Het Burgerprofiel is ook de poort naar de digitale dienstverlening van de Vlaamse overheid.

 

  • Mortsel op kaart

Op zoek naar de dichtstbijzijnde glasbol of ondergrondse container? Eens een andere speeltuin ontdekken? Ga ernaar op zoek via het handige stratenplan.

 

  • Digitaal loket

Een uittreksel uit het strafregister nodig? Een attest van geboorte? Een parkeerverbod aanvragen? Gebruik het digitaal loket waar alle digitale producten en diensten verzameld zijn.

 

  • Zaalzoeker

Op zoek naar een zaal voor je feest? Gebruik de handige zaalzoeker waarmee je op basis van filters de meest geschikte locatie kan vinden.

 

  • Een betere zoekfunctie

De zoekfunctie van de vorige website was écht wel aan verbetering toe. Maar wie graag via het menu op zoek gaat naar informatie, kan dat uiteraard ook. In het uitklapbare menu vind je een logisch en thematisch overzicht. Wie de info hier niet meteen vindt, kan de zoekfunctie gebruiken.

  • UiT-in-Mortsel

Alle Mortselaars krijgen nog steeds elke maand de papieren UiT-kalender in de bus maar ook online kan je inspiratie opdoen om eropUiT te trekken in Mortsel.

Persbericht: Lokaal bestuur Mortsel